Феміністки влаштували акцію в Римі за право жінок ставати священиками і брати участь у конклаві

12 березня 20:22

Учасниці демонстрації, одягнені у рожеві футболки з написами "Висвячені жінки", запалили димову шашку, що випускає рожевий дим, на одному з пагорбів над Ватиканом, імітуючи сигнал про обрання нового понтифіка.

 

Жінки з організації "Жінки-католицькі священниці" влаштували акцію протесту на пагорбі над Ватиканом у відповідь на початок конклаву щодо обрання нового папи римського, в якому беруть участь тільки чоловіки, повідомили у вівторок італійські ЗМІ.

Учасниці демонстрації, одягнені у рожеві футболки з написами "Висвячені жінки", запалили димову шашку, що випускає рожевий дим, на одному з пагорбів над Ватиканом, імітуючи сигнал про обрання нового понтифіка.

Учасниці акції вимагають, щоб жінкам дозволили бути висвяченими у священниці і займати високі церковні посади.

"Нинішній клуб старих хлопчиків змусив церкву кружляти у вихрі скандалів, зловживань, сексизму і гноблення", - цитують ЗМІ слова керівника руху Ерін Саїз Ханни.

За її словами, "люди втратили надію знайти лідера, який буде відкритий до діалогу і буде використовувати жіночу мудрість на всіх рівнях церковного управління".

Між тим, у Ватикані вважають, що тільки чоловіки можуть бути священослужителями і ставати єпископами, оскільки за офіційною версією всі апостоли, обрані Ісусом Христом були чоловіками. На думку священослужителів, "висвячення чоловіків у священицький сан - незмінний акт передачі віри, даної Христом через апостолів".

Нагадаємо, що у Сикстинській капелі у Ватикані почався конклав - таємне голосування на виборах Папи Римського. Воно проходить за зачиненими дверима.

Перше голосування, швидше за все, буде "пробним" і завершиться чорним димом, який побачать зовні на площі Святого Петра.

Чорний дим свідчить про те, що жоден із кардиналів не набрав необхідних 77 голосів, і вибори будуть тривати.

Колишній папа римський Бенедикт XVI залишив престол 28 лютого: він пояснив своє зречення похилим віком - колишньому понтифіку 85 років. !zn

Читайте також:

Конклав обирає 266-го Папу Римського

Під час виборів нового Папи у Сикстинській капелі заглушать зв'язок

Папа Бенедикт XVI залишив Ватикан

Бенедикт XVI стане "почесним папою"