Естонська армія несподівано опинилася під контролем Ордена тамплієрів

22 березня 10:09

Несподівана історія про приналежність естонського головнокомандувача до чернечого Ордену таплієрів отримала ще більш несподіване продовження. Виявилося, що членами Ордена є і багато офіцерів республіки.

 

Командувач силами оборони Естонії генерал-майор Ріхо Терас, виявляється, належить до таємного Ордена тамплієрів, який досі веде свою діяльність на території республіки.

Як повідомляють естонська газета "Деловые ведомости" з посиланням на тижневик Eesti Ekspress, у поліції безпеки підтвердили, що в країні, дійсно, діють структури таємного ордена.

Свою діяльність Орден здійснює через некомерційне об'єднання (НКО), що має назву OSMTH - Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani (Верховний Лицарський Орден Єрусалимського Храму), і намагається не світитися на публіці. Представники цієї організації називають себе християнськими офіцерами.

Як пише далі видання, під впливом тамплієрів знаходиться значна частина збройних сил Естонії.

Сам генерал-майор Терас пояснив, що у своїй діяльності представники цієї організації дотримуються принципу розвитку моральних і духовних цінностей у своїх підлеглих і "займаються благодійністю у публічних інтересах освіти і культури".

Військово-чернечий орден бідних братів Єрусалимського храму був створений в 1118 році дев'ятьма французькими лицарями для захисту від злодіїв і грабіжників дороги, що веде від узбережжя Середземного моря до Єрусалиму. З часом він став наймогутнішою і багатою церковною структурою, що і призвело його до краху. Французький ороль Філіп IV, що заборгував ордену, зі згоди папи Климента Римського V знищив орден і стратив його керівників. У п'ятницю 13 жовтня 1307 року були, зокрема спалені Великий магістр ордена Жак де Моле і двоє його наближених, а цей день відтоді став називатися "чорною п'ятницею".

Останнім часом в західних країнах знову почав проявлятися великий інтерес до ордена. Зокрема, норвезький вбивця Андерс Брейвік, чиїми жертвами 22 липня 2011 року стали 77 осіб, називав себе тамплієром і на допитах повідомляв, що бував, зокрема, і в Естонії.

Тамплієри, храмовники (Бідних лицарів Христа і храму Соломона) - духовно-лицарський орден, заснований у Палестині в 1119 році. Володів широкими церковними і юридичними привілеями. Наприклад, тамплієри могли збирати церковну десятину на свою користь. При тому, що головною метою заснування ордена були аж ніяк не фінанси, а захист паломників, тамплієри відомі своєю великою економічною діяльністю. Наприклад, вони винайшли чек на пред'явника. В 1312 році після довгого переслідування лицарів, більшість з яких були закатовані і згоріли у багаттях, орден був розпущений. !zn

Читайте також:

Орден Тамплієрів вимагає звільнити Брейвіка і загрожує вбивствами

Геологи перевірили дату страти Ісуса Христа

У Сербії розкриють сейфи Йосипа Броз Тіто - там може зберігатися держтаємниця

Історики виклали у вільному доступі 10 тис. документів про ОУН і УПА