Екс-президент Пакистану постав перед судом

20 квiтня 15:02

Проти колишнього президента Пакистану висунули низку звинувачень, зокрема, в справі про відставку суддів у 2007 році.

 

Колишній президент Пакистану Первез Мушарраф постав перед антитерористичним судом в Ісламабаді за звинувачення у тому, що він незаконно позбавив свободи кількох суддів у 2007 році.

Політик, який обіймав президентський пост з 1999 по 2007 роки, був заарештований у п'ятницю, 19 квітня. Раніше Верховний суд постановив, що дії, у яких його звинувачують, є актом тероризму, через що його справа повинна розглядатися в спеціальному суді.

Сам Мушарраф назвав звинувачення проти нього політично мотивованими. !zn

- Заарештовано екс-президента Пакистану Мушаррафа, який втік із суду

Екс-президент у березні повернувся до Пакистану з добровільного заслання, сподіваючись у травні взяти участь у виборах на чолі своєї партії "Всепакистанска мусульманська ліга", проте виборчком не зареєстрував його в якості кандидата.

Справа проти Мушаррафа полягає в його резонансному рішенні відправити у відставку кількох суддів, зокрема, верховного суддю Іфтіхара Мухаммада Чаудрі, коли він ввів у країні надзвичайний стан у 2007 році. Суддів було утримано під домашнім арештом.

Мушарраф намагався уникнути арешту відтоді, як повернувся на батьківщину. Проти колишнього лідера Пакистану також висунуто й інші кримінальні звинувачення. !zn

Читайте також:

Верховний суд Пакистану постановив заарештувати чинного прем'єра

У Пакистані натовп штурмом узяла поліцейську дільницю і спалив чоловіка, підозрюваного в оскверненні Корану

Суд визнав прем'єра Пакистану винним, проте покарання не призначив