Екс-міністра Британії та його колишню дружину засудили на 8 місяців за обман правосуддя

11 березня 22:30

Рік тому Кріс Хьюн подав у відставку після того, як розкрився його обман при порушенні ПДР. А зараз його засудили до 8 місяців позбавлення волі.

 

Екс-міністра Великобританії у справах енергетики і зміни клімату Кріса Х'юна і його колишню дружину Вікі Прайс засудили до восьми місяців тюремного ув'язнення за махінації з водійськими правами і перешкоджання правосуддю.

У в'язниці пара проведе всього половину терміну, ще чотири місяці вони будуть зобов'язані носити електронні браслети, необхідні для спостереження за ними.

Покарання Хьюн і Прайс отримали за інцидент, який стався в 2003 році. Тоді по дорозі з лондонського аеропорту Хьюн перевищив швидкість і попросив свою дружину сказати, що це вона була кермом, щоб штрафні бали зняли з її прав.

На той момент у Х'юна вже були штрафи, і за порушення він міг втратити водійське посвідчення. Крім того, цей епізод погіршив би імідж міністра.

Обман розкрився після розлучення: викривши чоловіка в зраді, Прайс сама розповіла про інцидент з порушенням ПДР. У матеріалах, пов'язаних з процесом розлучення, було зазначено, що чоловік примушував її узяти провину на себе.

Після того, як ця інформація потрапила в ЗМІ, 3 лютого 2012 року Хьюн визнав свою провину і пішов у відставку з посади міністра. !zn

Читайте також:

Екс-міністр оборони Греції отримав 8 років за елітний маєток, куплений замість російських зеніток

Британія запускає антирекламу своєї країни, щоб зупинити потік іммігрантів

Рибак незадоволений надмірною увагою до Тимошенко: В Європі посадили 7 прем'єрів

Начальнику ДАІ дали умовно за ДТП з загиблим (ВІДЕО)