Екологи визнали Shell і Goldman Sachs найгіршими корпораціями року

24 сiчня 13:29

Антипремія The Public Eye Awards вручається щорічно з 2000 року під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі. "Нагорода" покликана нагадувати корпораціям про їхню соціальну та екологічну відповідальність.

 

Громадські організації визнали нафтову компанію Shell та інвестиційний банк Goldman Sachs переможцями антипремії Public Eye Awards-2013, яка присуджується щорічно за кричущі злочини проти природи і прав людини, повідомляє Грінпіс.

"Сьогодні у Давосі Асоціація Бернської декларації і Грінпіс представили переможців антипремії Public Eye Awards. Премію журі отримав інвестбанк Goldman Sachs, премію народних антипатій - нафтовий гігант Shell, за якого проголосували майже 42 тисячі людей зі всього світу", - йдеться в повідомленні.

На думку Грінпіс, Shell завжди активно брала участь у найризикованіших, суперечливих і брудних нафтових проектах. Компанія претендує на роль піонера в освоєнні нафтових ресурсів Арктики, останньої на Землі екосистеми, поки не порушеної промисловим освоєнням. У свою чергу Goldman Sachs отримав премію журі як "символ всіх проблем сучасної економіки".

"Цей банк успішно заробляє на всьому: на створенні Єврозони і її розвалі, на фінансовій кризі, яка зробиа мільйони людей безробітними, і на продовольчій кризі, через яку мільйони голодують", - пояснив голова журі Public Eye Awards Міхаель Баумгартнер.

Антипремія The Public Eye Awards вручається щорічно з 2000 року під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі. Її засновниками є Бернська декларація та організація "Друзі Землі" (у 2009 році її замінив Грінпіс). "Нагорода" покликана нагадувати корпораціям про їхню соціальну та екологічну відповідальність. !zn

Читайте також:

Greenpeace назвав 14 проектів, які вже через 7 років приведуть світ до катастрофи

Арктика втратила рекордну кількість снігу і льоду за останній рік

Рівень світового океану піднімається швидше, ніж прогнозувалося. Вчені попереджають про потоп

Американські вчені навчилися оцінювати викиди CO2 для кожної вулиці й будинку