Дуда хоче, щоб НАТО відповів на російське вторгнення в Україну – Newsweek.pl

25 березня 17:17

Польський президент нагадав, що Росія вже не перший рік порушує міжнародні закони.

 

Росія порушила міжнародне право, коли вирішила вторгнутися в Україну і захопити її законні території. Однак це вже не перший випадок, коли Москва так діє.

Як повідомляє польське видання Newsweek, про це в інтерв'ю сказав президент Польщі Анджей Дуда.

"Територіальна цілісність сусідньої країни була порушена. І не турбуватися через цю ситуацію неможливо. Росія впродовж останніх років багато разів порушувала міжнародне право починаючи з Грузії до України і Сирії. Все це створює очевидну невизначеність. Тому, я переконаний, НАТО повинен показати, що відповість на нинішню ситуацію", - сказав польський президент, відповідаючи на питання, чи не боїться Варшава російської агресії.

За словами Дуди, Альянс повинен наростити присутність в Центральній і Східній Європі до такого рівня, щоб "стало абсолютно зрозуміло, що не варто атакувати жодну країн-учасницю". Він також додав, що хотів би бачити більше американських солдатів на польській території.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда нагадував, як Росія намагається змінити кордони України і чому це небезпечно. За його словами, лише повне дотримання міжнародних законів усіма країнами може гарантувати стійкий мир у Європі.

Нагадаємо, що також голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський обіцяв змусити ЄС і НАТО пам'ятати про Україну. За його словами, західні об'єднання повинні перейматися не лише проблемами на півдні від Європи, а й на європейському сході. В цей же час, Якуб Логінов у статті для DT.UA писав, що Польща може зробити Румунію своїм головним партнером замість України. Оскільки Бухарест має членство в ЄС і НАТО і економічно надійніший партнер для Варшави, ніж Київ.

Більше про польсько-українські відносини читайте у статті Якуба Логінова "Польща іде угорським шляхом".