Число жертв хімічної атаки в Сирії досягло 100 осіб

04 квiтня 20:20

За даними ООН, в провінції Ідліб постраждали як мінімум 400 осіб.

 

Жертвами застосування хімічної зброї військами сирійського президента Башара Асада в провінції Ідліб 4 квітня стали щонайменше 100 осіб, ще 400 осіб постраждали. Такими даними володіє слідча комісія ООН по Сирії, передає Deutsche Welle.

"Відомості про атаку з можливим застосуванням хімічної зброї викликають величезне занепокоєння. Комісія розслідує обставини цієї атаки, включаючи ймовірне застосування хімічної зброї", – йдеться в прес-релізі ОНН.

Частина експертів схиляється до думки, що під час атаки був застосований хлор, частина – ввжає вірогідним використання зарину, від запасів якого нібито відмовився сирійський режим.

Читайте також: Режим Асада застосував хімічну зброю в Сирії

Нагадаємо, 4 квітня у сирійській провінції Ідліб, яку контролюють повстанці, сирійська армія здійснила атаки за допомогою газу, що призвели до смерті щонайменше 35 осіб, а ще близько 60 отримали поранення. Правозахисні організації стверджують, що для атак армія Асада використовувала заборонену хімічну зброю, від використання якої раніше публічно відмовилася.

У зв'язку з цим Франція ініціювала екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Раніше у правозахисній організації Human Rights Watch заявили, що уряд Сирії застосував хімічну зброю в останні місяці битви за Алеппо.