Царнаєв поклав провину за теракт на вбитого брата

23 квiтня 10:35

За словами Царнаєва-молодшого, його брат Тамерлан за допомогою вибухів хотів захистити ідеї ісламу.

 

Джохар Царнаєв, якого підозрюють у теракті під час марафону у Бостоні і якому вже пред'явлені офіційні звинувачення, назвав свого вбитого брата Тамерлана Царнаєва організатором теракту.

За словами Царнаєва, його брат Тамерлан був "рушійною силою" в організації вибухів, за допомогою яких він хотів захистити ідеї ісламу.

Також він зазначив, що за братами не було ніякого міжнародного терористичного угрупування, і вони організували вибухи на марафоні самостійно.

Слова Царнаєва ще будуть перевіряти слідчі, проте у правоохоронних органах не виключать участі у терактах їхніх спільників.

Раніше повідомлялося про те, що перший допит Джохара Царнаєва пролив світло на причини, що штовхнули братів на здійснення теракту.

Нагадаємо, перший допит Царнаєва-молодшого був проведений в госпіталі, куди він у важкому стані був доставлений після майже доби поліцейської облоги. Нині вже обвинувачений - у використанні зброї масового знищення - відповідав на запитання правоохоронців письмово, бо травма горла не дозволяє йому говорити. У разі визнання Царнаєва винним, його чекає довічне ув'язнення або навіть страта.

Раніше повідомлялося про те, що теракт на фініші міжнародного марафону у Бостоні стався 15 квітня. В результаті двох вибухів загинули три людини, понад 180 отримали поранення.

Один з підозрюваних, Тамерлан Царнаєв, загинув під час перестрілки з поліцією. Його молодший брат Джохар отримав поранення і згодом був затриманий. Зараз він знаходиться в лікарні у важкому стані.

Брати Царнаєви мають чеченське коріння, але народилися в Киргизії, потім протягом декількох місяців жили в Дагестані. На відміну від свого брата, Джохар Царнаєв є громадянином США. !zn

Читайте також:

Царнаєв дав перші свідчення: брати-терористи діяли з релігійних мотивів

Джохару Царнаєву пред'явлено звинувачення: йому може загрожувати страта

Росія 2 роки тому попереджала спецслужби США про "небезпеку", що виходить від Царнаєва

Держсекретар США назвав теракт у Бостоні "нападом на Америку"