Бріжит Бардо відмовилася залишати Францію, коли хворим слонам приділили увагу

11 сiчня 16:13

Після заяви Бардо про бажання отримати російське громадянство французька влада звернула увагу на проблему з хворими слонами. Актриса нікуди їхати не збиралася.

 

Французька актриса Бріжит Бардо заявила в інтерв'ю швейцарської Le Matin, що не збирається залишати Францію, а її погроза попросити надати їй російське громадянство - "лише спосіб дати під зад французькому уряду, який не відповідає на мої звернення". За її словами, такий метод дав результат: з нею нарешті зв'язалися з питання про порятунок двох слонів з ліонського зоопарку.

Вона підкреслила, що ще невідомо, чи дійсно слони хворі на туберкульоз, бо слони, які живуть у неволі, часто хворіють на туберкульоз, але хвороба у них не розвивається; її фонд вимагає провести додаткову експертизу. Вона також звернулася за допомогою до Швейцарії, щоб знайти для хворих тварин зоопарк, де б їх прийняли і лікували.

- Бріжит Бардо пригрозила отримати російське громадянство через хворих слонів

Бардо назвала "дурнями" всіх тих, хто звинувачує її в антисемітизмі та ісламофобії через її діяльність із захисту тварин. "Я настільки ж люто засуджую кориду і штучне відгодовування гусей у Франції, і ніхто мене не називає через це расисткою. Мені плювати, моя єдина політика - це захист тварин", - сказала вона в бесіді з кореспондентом Віктором Фенгалем.

Вона підкреслила, що в плані ставлення до тварин підсумки діяльності попереднього уряду були "жахливими", але і новий уряд поки теж нічого не робить. "Я обурена і втомилася від цього. Після всіх років боротьби, після неймовірної роботи, виконаної моїм фондом, мені здається, що положення тварин аніскільки не змінилося. Так далі неможливо", - зізналася Бардо.

Як повідомлялося, про своє рішення попросити російське громадянство Бріжит Бардо оголосила 4 січня на знак протесту проти рішення французької влади приспати двох слонів з зоопарку у Ліоні.

Бардо заявила, що президент Володимир Путін "зробив більше для захисту тварин, ніж всі наші президенти разом узяті".

Актриса також повідомила, що їй подобається Росія, оскільки "там немає Курбан-Байрама". !zn

Читайте також:

В інтернеті набирає силу рух за обмін Pussy Riot на Депардьє

Депардьє у Росії подарували дерев'яний будинок і запропонували посаду

Бріжит Бардо готова переїхати до Росії: її захоплює людяність Путіна