Британські вчені підрахували, що половина їжі на Землі виробляється даремно

10 сiчня 11:10

Даремно вироблені надлишки їжі утворюються через поєднання декількох чинників: поганий збір врожаю, невідповідні умови зберігання, суворий контроль за продажем прострочених продуктів і марнотратність споживачів.

 

Експерти британського товариства інженерів-механіків з'ясували, що від 30% до 50% вирощеної і виробленої на Землі їжі, що становить близько 2 мільярдів тонн, ніхто не з'їдає.

Жителі найбагатших регіонів планети США і країн Європи половину продуктів викидають після покупки.

Згідно з оприлюдненою доповіддю, безглуздо вироблені надлишки їжі утворюються через поєднання факторів: поганий збір врожаю, невідповідні умови зберігання, суворий контроль за продажем прострочених продуктів і марнотратність споживачів.

Доповідь звертає увагу на те, що величезні обсяги прісної води - близько 550 мільярдів кубометрів - використовується в світі на вирощування продуктів, які згодом викидаються на смітники.

Автори називають таке положення речей трагічним і заявляють, що планеті, чисельність населення якої до 2075 року, за прогнозами, зросте на три мільярди - до 9,5 мільярда людей, варто задуматися про стратегії розумного харчування. !zn

Читайте також:

Учені прийшли до висновку, що IQ-тести не можуть визначити рівень інтелекту

Вчені створять генетично модифіковану ялинку, яка буде світитися в темряві

Британські вчені з'ясували, що куріння у літньому віці знижує інтелект

Британські вчені створили 3D-сканер тіла для покупок одягу в інтернет-магазинах