Британська поліція шукає в будинку Березовського сліди отрути і радіацію

24 березня 10:34

Поліція назвала смерть Березовського "нез'ясованою". Поки дві основні версії: серцевий напад або самогубство через депресію.

 

Британська поліція в рамках розслідування смерті російського бізнесмена Бориса Березовського направила в його будинок експертів-хіміків, біологів і ядерників з відповідного підрозділу Скотланд-Ярда - CBRN. Експерти, які розслідують обставини "незрозумілої" смерті, будуть шукати отруту.

Разом з тим, як у зв'язку з цим повідомив журналістам представник поліції, "небезпеки для суспільства" немає, а експерти CBRN викликані "в якості запобіжного заходу". Дві основні версії обставин смерті: серцевий напад або самогубство через депресію. На користь першої свідчать дані ЗМІ про те, що на тижні в Березовського було кілька нападів. На користь другої - близькість колишнього мільярдера до розорення, а також те, що йому призначали антидепресанти.

- Березовський в останні місяці страждав від клінічної депресії

При цьому навколо будинку, де знайшли тіло колишнього олігарха, встановлено зону відчуження.

Оточення навколо будинку Березовського
Оточення навколо будинку Березовського
dailymail.co.uk

Увечері в суботу, 23 березня, стало відомо про те, що Березовський помер у своєму будинку, де проживав останнім часом. Повідомляється, що тіло виявив у ванній охоронець.

У ніч на неділю Forbes опублікував інтерв'ю Березовського, взяте за один день до смерті. Колишній олігарх скаржився, що не бачить сенсу життя і хотів би повернутися в Росію. Прес – секретар Путіна оголосив, що деякий час тому Березовський написав лист президентові РФ, попросивши у нього вибачення за свою попередню діяльність.

У Скотланд-Ярді зазначили, що розслідуванням займається поліція регіону долини Темзи, і його контртерористичне управління не задіяне. Для підключення інших підрозділів потрібно, щоб експерти визначили смерть як таку, що "викликає підозри". !zn

Читайте також:

Помер опальний російський олігарх Борис Березовський

Березовський, який програв "суд століття", звинуватив суддю в отриманні півмільйонного хабаря від Абрамовича

Доходи лондонських адвокатів рекордно виросли за рахунок російських олігархів