Більшість британців підтримують вихід країни з Євросоюзу

25 сiчня 09:49

Якби референдум проводився зараз, співвідношення прихильників і супротивників виходу Британії з ЄС становило б 53% до 47%.

 

Якби референдум з питання виходу Великобританії з ЄС проводився у даний момент, більшість британців підтримали б цей крок.

Згідно з даними останнього соціологічного дослідження, зараз за вихід Британії з Європейського співтовариства висловилися 40% опитаних. Трохи менше - 37% - вважають, що країна повинна залишитися членом ЄС.

Однак, враховуючи, що 23% респондентів ще не визначилися з вибором, а також низку інших факторів, газета The Times прийшла до висновку, що співвідношення прихильників і супротивників виходу з ЄС становило б 53% до 47%, якби референдум проводився в найближчі дні.

- Європа закликала Британію "не виколупувати родзинки з булки" і залишитися в ЄС

Нагадаємо, 23 січня прем'єр-міністр країни Девід Кемерон заявив, що референдум про членство Великобританії в ЄС відбудеться між 2015 та 2017 роками в разі перемоги консерваторів на майбутніх парламентських виборах.

"Це буде референдум, на який буде винесено питання, ми залишимося чи ні в ЄС, - зазначив він. - Якщо Великобританія залишить ЄС, то це буде квиток в одну сторону, і повернення не буде".

У той же час, британський прем'єр висловив надію на те, що його країна залишиться важливою складовою Євросоюзу.

Багато коментаторів називають промову Кемерона про відносини з ЄС чи не найважливішою за весь час перебування його на посаді прем'єра, оскільки вона носить не тільки зовнішньополітичний, але і внутрішньополітичний характер і може визначити результат загальних виборів 2015 року. !zn

Читайте також:

ЄС не повинен відмовлятися від структурних реформ, наполягає Меркель

США стурбовані можливим виходом Британії з Євросоюзу

Великобританія дозволила Шотландії провести референдум про незалежність

Ідеолог ЄС підтримав бажання Великобританії вийти з союзу