Білорусь проводить масштабні військові навчання вздовж кордону з Україною

05 лютого 06:22

У навчаннях будуть задіяні до 270 одиниць техніки та понад 800 чоловік особового складу.

 

Білорусь проводить масштабні командно-штабні навчання з ракетними військами і артилерією, повідомляє прес-служба міністерства оборони республіки. Навчання відбуваються в районах, які розташовані вздовж українського кордону Гомельської та Брестської областей.

"Згідно з планом підготовки ракетних військ і артилерії в навчальному році з 3 по 5 лютого в білоруському Поліссі проводиться командно-штабне навчання з ракетними військами і артилерією збройних сил", - говориться в повідомленні міноборони Білорусі.

Особливістю даних військових маневрів став "значний просторовий розмах їхнього проведення, а також спільне застосування різнорідних сил і засобів в єдиному задумі".

До участі в навчаннях залучаються комплекси тактичних ракет "Точка-У", реактивні системи залпового вогню "Смерч", "Ураган" і "Белград", далекобійні знаряддя "МСТА-Б". Всього в навчаннях будуть задіяні до 270 одиниць техніки та понад 800 чоловік особового складу.

Повідомляється, що всі військові частини вже змінили звичні їм полігони і зайняли вихідні райони за вченням. Для участі у навчаннях військові частини здійснили багатокілометрові марші і пересування комбінованим способом.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що міністерство оборони Росії планує до 2016 року провести стратегічні командно-штабні навчання "Кавказ-2016" на кордоні з Україною.