Берлусконі засудили до семи років в'язниці за зв'язок із неповнолітньою

25 червня 07:23

Суд засудив колишнього прем'єр-міністра Італії до семи років позбавлення волі у справі неповнолітньої танцівниці Рубі. Тепер Берлусконі довічно не зможе обіймати державні посади.

 

Суд Мілана засудив колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі до семи років тюремного ув'язнення у скандальній "справі Рубі", в рамках якої політик звинувачувався в причетності до проституції неповнолітніх і зловживанні службовим положенням.

Окрім того, згідно з рішенням суду Берлусконі довічно не зможе обіймати державні посади. Це рішення суду не є остаточним, екс-прем'єр може оскаржити його в апеляційному суді та верховному суді. Таким чином, судовий процес може затягнутися на роки.

Судовий процес проти екс-прем'єра почався у квітні 2011 р. В рамках так званої "справи Рубі" екс-прем'єр Берлусконі звинувачували в організації секс-вечірок на своїй віллі і в інтимному зв'язку з 17-річною марокканською танцівницею Карімою ель-Марук, відомою під ім'ям Рубі - Викрадачка сердець, а також у перевищенні посадових повноважень.

За даними представників італійської прокуратури, колишньому італійському прем'єру вдалося створити цілу систему з постачання повій на свою віллу поблизу Мілана. Прокурори стверджують, що в 2010 р. Берлусконі надав сприяння у звільненні з-під варти ель-Марук, яка була заарештована за крадіжку. На думку сторони звинувачення, політик, який очолював у той час італійський кабінет міністрів, підкупив і чинив тиск на представників міланських правоохоронних органів.

Берлусконі заперечує висунуті йому звинувачення. Він підозрює міланських суддів у суб'єктивному розгляді справ за його участю і вважає цей процес частиною плану з "його навмисного видалення з політичної арени країни".

Щодо Берлусконі в Італії проходять кілька судових розглядів. Зокрема, в рамках іншої гучної справи з участю екс-прем'єра, так званої справи Mediaset, Берлусконі звинувачується в ухиленні від сплати податків. Очікується, що Верховний касаційний суд Італії винесе остаточне рішення у цій справі восени поточного року. !zn

Читайте також:

Сільвіо Берлусконі не вдалося домогтися скасування тюремного терміну

Сільвіо Берлусконі отримав рік в'язниці

Італійський суд залишив чинним вирок Берлусконі про чотирирічне ув'язнення