Березовський в останні місяці страждав від клінічної депресії

24 березня 09:45

Останнім часом Березовський знаходився у депресивному стані і не завжди зустрічався з друзями, вважаючи за краще залишатися вдома.

 

Російський бізнесмен Борис Березовський, який помер у Великобританії, у останні місяці проходив курс лікування від депресії і думав про смерть, пишуть у неділю британські ЗМІ.

Опальний олігарх помер у суботу на 68-му році життя. Тіло Березовського було виявлено в його будинку в англійському графстві Беркшир.

За даними газети Sunday Times, лікарі поставили Березовському діагноз "клінічна депресія" незабаром після того, як він програв гучний судовий процес проти російського олігарха Романа Абрамовича на суму в 5,5 мільярда доларів. Високий суд Лондона 31 серпня 2012 року відмовив Березовському в задоволенні позовних вимог до Абрамовича в справі про продаж активів низки російських компаній на початку 2000-х років. Березовський погодився сплатити судові витрати опонента в розмірі 35 мільйонів фунтів стерлінгів.

У свою чергу, газета Guardian пише, що, за словами людей з оточення Березовського, останнім часом олігарх перебував у депресивному стані, не завжди зустрічався з друзями, вважаючи за краще залишатися вдома.

Guardian наводить слова неназваного близького друга Березовського, який стверджував, що чотири місяці тому Березовський перебував на лікуванні в британській клініці Priory і приймав антидепресанти. "Він був змучений душевно, говорив про самогубство. Він мені казав, що все кінчено, немає ні в чому сенсу і найкраще, що з ним може трапитися - серцевий напад", - цитує Guardian слова знайомого Березовського.

Тіло Березовського було виявлено у ванній. Представники поліції округу Темз-веллі раніше назвали смерть підприємця "нез'ясованою", почато розслідування. Також повідомлялося, що причиною смерті Березовського могла стати зупинка серця. !zn

Читайте також:

Помер опальний російський олігарх Борис Березовський

Березовський, який програв "суд століття" звинуватив суддю в отриманні півмільйонного хабаря від Абрамовича

Доходи лондонських адвокатів рекордно виросли за рахунок російських олігархів