Бенедикт XVI дозволив провести конклав раніше 15 березня

25 лютого 14:35

Внесення Папою змін у діючі правила враховує думку цілого ряду представників Ватикану, згідно з яким обрання нового Папи повинно відбутися раніше, оскільки це дозволить йому краще підготуватися до участі у заходах, приурочених до святкування Великодня.

 

Папа римський Бенедикт XVI у понеділок, 25 лютого видав спеціальний указ, що дозволяє провести вибори нового понтифіка раніше наміченого терміну, заявив офіційний представник Ватикану Федеріко Ломбарді.

Спеціальна папська ініціатива, так званий рескрипт Motu proprio, також внесла ряд процедурних змін до проведення конклаву кардиналів.

Ці зміни були внесені до конституції римської католицької церкви, яка була видана попереднім понтифіком Іоанном Павлом II у 1996 році.

Конституція, в частині регулювання відповідних питань, визначала дату початку конклаву у період між 15-м і 20-м днем з того моменту, коли папський престол звільнився з причини смерті понтифіка або у зв'язку з його зреченням.

Таким чином, відповідно до правил, що діяли донині, конклав не міг початися раніше 15 березня.

Внесення Папою змін у діючі правила враховує думку цілого ряду представників Ватикану, згідно з яким обрання нового Папи має відбутися раніше, оскільки це дозволить йому краще підготуватися до участі у заходах, приурочених до святкування Великодня. !zn

Читайте також:

Новий Папа Римський може вступити на престол 19 березня

Бенедикт XVI закликав до відновлення католицької церкви

Після зречення Бенедикт XVI має намір сховатися від світу