Ажіотажний попит на зброю у США спустошив полиці магазинів

18 лютого 11:40

Рекордний попит на зброю, викликаний планами американської влади обмежити її обіг, призвів до її дефіциту.

 

Наміри американської влади обмежити поширення вогнепальної зброї призвели до рекордного попиту на збройові товари, що, у свою чергу, спровокувало дефіцит в магазинах.

Побоюючись заборони на продаж зброї, з приводу якої зараз у США йдуть запеклі дебати, американці почали масово поповнювати її запаси, пише USA Today.

У результаті стало важко дістати найпоширеніші товари, як, наприклад, патрони 22-го калібру.

Крім того, за останній рік ціни на зброю в деяких магазинах зросли більш ніж у два рази. У ряді випадків власники магазинів встановили обмеження на кількість товару, яку може придбати один покупець.

Продавці відзначають, що продажі пішли вгору незабаром після переобрання на пост президента Барака Обами, чия адміністрація вважається супротивником широкого розповсюдження зброї, а різкий стрибок відбувся на тлі активних громадських дискусій з цього питання.

Нагадаємо, дебати загострилися після трагедії у школі "Сенді Хук" у Коннектикуті. Там 14 грудня 2012 року жертвами 20-річного Адама Ленци стали 27 осіб, у тому числі 20 дітей.

У зв'язку з цим у січні 2013 року Обама висловив свої пропозиції щодо обмеження вільного обігу зброї. Зокрема, він заявив, що варто заборонити продаж приватним особам штурмової зброї і багатозарядних магазинів, посилити покарання за нелегальну торгівлю зброєю і ввести нову процедуру придбання вогнепальної зброї в цілому.

Ініціативи президента викликали невдоволення з боку власників зброї і представників стрілецької асоціації. На їхню думку, вони торкнуться тільки законослухняних громадян і ніяк не допоможуть захистити населення від невмотивованого насильства. !zn

Читайте також:

Збройове лобі у США "напало" на дочок Обами

Обама оприлюднив план зниження насильства у США

Обама про бійню у школі Сенді-Хук: Ці трагедії повинні закінчитися