Американські сенатори підтримали кандидатуру Керрі на посаду держсекретаря США

24 сiчня 22:49

Джон Керрі запевнив, що його дії не підуть врозріз з політикою адміністрації Барака Обами і він має намір продовжити тактику, обрану його попередницею Хілларі Клінтон.

 

Більшість сенаторів підтримали висунення кандидатури голови міжнародного комітету сенату Джона Керрі на посаду держсекретаря США. Слухання у номінації пройшли в комітеті в четвер, 24 січня.

Керрі майже чотири години відповідав на питання парламентаріїв щодо його планів на посаді держсекретаря. Сенатор запевнив, що його дії не підуть врозріз з політикою адміністрації Барака Обами і він планує продовжити тактику, обрану його попередницею Хілларі Клінтон.

"Ви виявили терпіння і обізнаність у всіх питаннях під час слухань у комітеті", - сказав, завершуючи слухання, головуючий на них сенатор Роберт Менендес. У свою чергу, співголова Роберт Коркер заявив, що Керрі буде затверджено сенатом на новій посаді "у найближчі дні".

Кандидатуру сенатора на посаду голови держдепартаменту президент країни Барак Обама висунув 21 грудня. Керрі - один з найбільш шанованих фахівців в області зовнішньої політики, який користується популярністю і повагою у світі.

Зовнішньополітичний курс, незважаючи на зміну держсекретаря, очевидно, залишиться незмінним. Позиція Керрі по Ірану, Сирії і Афганістану завжди була близька позиції адміністрації, і принципових поворотів тут чекати не варто. !zn

Читйте також:

Обама офіційно висунув кандидатуру сенатора Керрі на пост держсекретаря США

У США очікують політичного скандалу через ключові пости в адміністрації Обами

Клінтон повернулася на роботу: колеги подарували їй шолом для американського футболу