Американець дивом вижив, впавши з висоти 4 км, знявши запаморочливе падіння на відео

12 лютого 14:03

Американський парашутист-екстремал дивом вижив, впавши з чотирикілометрової висоти через несправність парашута. Весь політ і жорстку посадку він зняв на відеокамеру, закріплену на парашуті.

 

Для каліфорнійського парашутиста-екстремала Джерардо Флореса ювілейний тридцятий стрибок ледь не закінчився трагедією, після того як його парашут на висоті 4 км розкрився завчасно. Найбільш запаморочливий політ і жорстку посадку американець зняв на відеокамеру, закріплену на парашуті.

На записі видно, як, виплигнувши з літака, Флорес із захопленням позує у небі і кричить від радості. Проте, як пізніше розповів екстремал, всього через кілька секунд вільного падіння він раптом відчув ривок, бо його парашут несподівано розкрився на висоті близько 4000 метрів. Справа в тому, що за правилами, при стрибку із великих висот розкривати парашут рекомендується не вище двох кілометрів.

За його словами, він відразу зрозумів, що щось пішло не так, його смикнуло вбік, і почалося стрімке падіння. Чоловік знепритомнів ще в польоті. Він впав на землю, дивом потрапивши в зону приземлення. До Флореса миттєво підбігли колеги і тренери, які викликали службу порятунку. Парашутиста на вертольоті доставили в лікарню.

Протягом двох тижнів Джерардо Флорес лежав без свідомості, а потім прийшов до тями. При падінні він отримав лише переломи ребер і рвану рану язика. За словами парашутиста, у Федеральному управлінні цивільної авіації США, яке займалося розслідуванням інциденту, йому сказали, що він найщасливіша людина, яку вони коли-небудь зустрічали.

Фахівці виявили неполадки у стані парашута, з яким зробив стрибок потерпілий.

Зазначимо, що американець потрапив у небезпечну ситуацію після двох років навчання в парашутної школі Skydive Monterey Bay і 29-ти успішних стрибків.

Читайте також:

Екстремал Фелікс Баумгартнер про стрибок з висоти 39 км: Це було схоже на пекло (ВІДЕО)

Австрійський парашутист стрибнув з висоти 29 кілометрів (ВІДЕО)

Колумбійський екстремал пролетів 10 кілометрів без парашута (відео)

Британський каскадер стрибнув без парашута з висоти 700 метрів (відео)