Американці звинуватили пивного гіганта у розведенні Budweiser

27 лютого 10:19

На найбільшого у світі виробника пива, компанію AB InBev, подали до суду за розведення пива. У компанії була така "корпоративна політика".

 

Пивний гігант Anheuser-Busch InBev розводить пиво перед розливом у пляшки, йдеться у позовах, поданих до американських судів групою споживачів, повідомили адвокати останніх у вівторок увечері.

В основному позові, який компанія називає безпідставним, стверджується, що вміст алкоголю у популярних американських сортах Budweiser, Michelob, Michelob Ultra, Hurricane High Gravity Lager, King Cobra, Busch Ice, Natural Ice, Bud Ice, Bud Light Platinum і Bud Light Lime не відповідає етикетці.

У той же час адвокат Джон Боксер, який веде справу з боку позивачів, визнає, що звинувачення базується не на незалежному аналізі вмісту продукції Anheuser-Busch.

"Ми дізналися про обман від низки колишніх співробітників пивних заводів AB (Anheuser-Busch) у США. І деякі високопоставлені хлопці в компанії сказали нам, що розводити ці бренди - корпоративна політика", - заявив він.

Аналогічні позови подані проти фірми в ряді інших штатів. Всього АВ отримав близько 10 позовів, сказав Боксер.

Він веде справу від імені Ніни Джиампаолі і Джона Елберта. Згідно з текстом позову, Джиампаолі останні чотири роки щотижня купує пакунок Budweiser на шість пляшок.

Позивачі вимагають відшкодування збитку американським споживачам, що, за їхніми словами, може становити десятки мільйонів доларів, а також судового рішення, що вводить вимоги щодо контролю і позначення вмісту алкоголю у пиві виробництва Anheuser-Busch.

"Виходить, що споживачам пива всієї країни відмовляли у наданні продукту тієї якості, за яку вони заплатили", - заявив Боксер.

Пітер Кремер, віце-президент з виробництва і постачанню Anheuser-Busch, назвав в заяві позови "безпідставними", а політику компанії такою, що "повністю відповідає всім правилам позначення вмісту алкоголю".

"Ми з гордістю дотримуємося найвищих стандартів виготовлення пива, що зробило це пиво найбільш популярним у США і світі", - сказав він.

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) - міжнародна пивоварна компанія, найбільший у світі виробник пива.

У 2011 році прибуток AB InBev склав 39 млрд доларів, а обсяг проданого пива у США - 125 мільйонів гектолітрів. !zn

Читайте також:

Обама пригостив виборців власним пивом, що варить у Білому Домі

Регіонали мають намір позбавити українців права пити ночами

Пивовари пообіцяли підняти ціни на 10%

На Октоберфесті випили 6,9 мільйонів літрів пива, з'їли 116 биків і 57 телят