Аеропорт Брюсселя буде закритий як мінімум до суботи

24 березня 11:57

На поточний момент аеропорт не приймає і не відправляє пасажирські лайнери, також призупинено вантажні перевезення.

 

Аеропорт Брюсселя Завентем, де 22 березня стався теракт, відновить роботу не раніше суботи, 26 березня.

"Враховуючи теракти, аеропорт Брюссель сьогодні, 24 березня, і завтра, 25 березня, не буде обслуговувати пасажирські рейси", - йдеться в повідомленні на сайті аеропорту.

При цьому точної дати відновлення роботи не повідомляється.

"Судово-медична експертиза ще триває, в даний час ми не маємо доступу до будівлі. Ми поки не можемо оцінити збиток і не знаємо, коли зможемо відновити роботу", - повідомили в аеропорту.

В даний час аеропорт не приймає і не відправляє пасажирські лайнери, також призупинено вантажні перевезення.

Вранці 22 березня близько в аеропорту Брюсселя пролунало два вибухи. Незабаром прогримів вибух біля станції метро Мальбек, неподалік від кварталу з установами Євросоюзу.

23 березня стало відомо, що названі імена виконавців теракту в аеропорту Брюсселя - це громадяни Бельгії брати Ібрагім і Халед Бакрави. Телеканал RTBF з посиланням на поліцейське джерело повідомило, що Ібрагім, ймовірно, привів у дію вибуховий пристрій в аеропорту Завентем, а Халед - в метро на станції "Мальбек". Пізніше ЗМІ повідомили ім'я ще одного смертника – Наджима Лашрауі, який підірвав себе в аеропорту Брюсселя. А заарештованого напередодні чоловіка, якого запідозрили у причетності до терактів у Брюсселі, було визнано винним - міліція його відпустила.