Мером Чернігова обраний кандидат від БПП Атрошенко

18 листопада 02:06

Кандидат від президентської партії випередив свого конкурента Соколова більш ніж 8%.

 

У другому турі виборів міського голови Чернігова перемогу здобув кандидат від Блоку Петра Порошенка "Солідарність", народний депутат України Владислав Атрошенко, повідомляє офіційний сайт Центральної виборчої комісії України.

За Атрошенка проголосували 53 201 виборець (51,5% голосів).

Його опонент, колишній мер Чернігова, який обіймав цю посаду з 2006 року, Олександр Соколов ("Наш край") отримав 44 560 голосів (43,2%).

Згідно з результатами першого туру, Соколов випереджав Атрошенко.

Примітно, що обидва кандидати, які зустрілися у другому турі в Чернігові, є колишніми членами "Партії регіонів". Зокрема, "ПР" підтримувала Соколова на виборах міського голови у 2006 і 2010 роках.

Атрошенко, обраний народним депутатом як самовисуванець у мажоритарному окрузі №206, вступив у 2012 році у фракцію ПР у Верховній Раді. Атрошенко голосував за "диктаторські закони" 16 січня, проте, після втечі Януковича, відкликав свій голос.

Читайте також: Мером Сум переобраний Лисенко

Згідно з даними екзит-полу Комітету виборців України, в Києві Віталій Кличко переміг кандидата Борислава Березу - 71,8% проти 28,8%, у Житомирі - Сергій Сухомлин переміг кандидата від ВО "Батьківщина" Любов Цимбалюк (53,6% проти 43,1%), у Чернігові - Владислав Атрошенко переміг кандидата від партії "Наш Край" Олександра Соколова (57,5% проти 37,7%). У Дніпропетровську Борис Філатов ("УКРОП") переміг кандидата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула - 55,8% проти 41,5%.

Нагадаємо, другий тур виборів мерів міст пройшов 15 листопада у Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі, Павлограді, Краматорську, Житомирі, Ужгороді, Бердянську, Запоріжжі, Мелітополі, Івано-Франківську, Білій Церкві, Кіровограді, Кременчуці, Львові, Миколаєві, Кременчуці, Полтаві, Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернігові та Чернівцях.

З 35 міст, де 25 жовтня пройшли місцеві вибори, тільки в п'яти градоначальники були обрані в першому турі. Ними стали: Слов'янськ (Донецька область), Лисичанськ (Луганська область), Одеса, Тернопіль, Харків.