КВУ вважає, що вибори мера у Кривому Розі сфальсифіковані

25 листопада 07:50

Комітет виборців України заявляє про необхідність визнання фактів фальсифікації виборів у Кривому Розі в суді.

 

Комітет виборців України має всі підстави вважати результати виборів міського голови Кривого Рогу сфальсифікованими, але іншого виходу окрім як йти в суд з добре підготовленою доказовою базою – немає, заявив в ефірі "5 каналу" голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

"Наша організація звинувачувала ЦВК у прямому порушенні виборчого законодавства, але зараз розпуск ЦВК, оновлення ЦВК - це не вихід із ситуації, це не відповідь на питання Кривого Рогу. На жаль, у правовій площині іншого виходу, ніж йти в суд відстоювати свої результати, на сьогодні немає. Лунають хороші тези про третій тур, але юридичних підстав для цього немає ", - зазначив голова КВУ.

Читайте також: Суд відмовив у перерахунку голосів у Кривому Розі

ТВК Кривого Рогу оголосила переможцем другого туру виборів мера Юрія Вілкула ("Опозиційний блок").

Згідно з даними, опублікованими на офіційному сайті ЦВК 16 листопада, за Вілкула, який є чинним мером, проголосували 89 209 (49,25%) виборців, а його конкурент Юрій Милобог (Об'єднання "Самопоміч") отримав 88 457 (48,83%) голосів.

За результатами голосування, Милобог лідирує в шести з семи районів Кривого Рогу. Вілкул отримав більшість голосів лише в Інгулецькому районі міста, що і забезпечило чинному меру перевагу в 752 голоси.

Штаб Милобога підготував ряд скарг, які ТВК повинна була розглянути на своєму вечірньому засіданні.

У вівторок, 17 листопада Кривому Розі біля приміщення міськвиконкому почалася акція протесту проти фальсифікації виборів. Місцеві жителі, які беруть у ній участь, впевнені, що перемога Юрія Вілкула у другому турі виборів міського голови була забезпечена за рахунок системних порушень на ряді ділянок, які спотворили результат волевиявлення городян.

Нагадаємо, депутати від партій "УКРОП", "Сила людей" та Об'єднання "Самопоміч" не приймали участь в сесії міськради в середу, 18 листопада, щоб не допустити кворуму, однак його забезпечили депутати від "Опозиційного блоку", БПП, "Батьківщини" і "Радикальної партії".