Рада збереться позачергово заради змін до закону про вибори

16 жовтня 11:04

Депутати мають намір врегулювати питання голосування на виборах учасників антитерористичної операції.

 

У понеділок, 20 жовтня відбудеться пленарне засідання Верховної Ради. Засідання призначено на 10:00. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

На засіданні планується розглянути проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належної організації виборчого процесу виборів народних депутатів України" (5157Д), а також проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо забезпечення реалізації конституційних виборчих прав учасників антитерористичної операції на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року" (5157-1Д).

Парламент проводив засідання востаннє 14 жовтня і депутати встигли затвердити кандидатуру нового міністра оборони, проголосувати за створення Антикорупційного бюро і кілька законів, покликаних подолати корупцію. Однак спікеру Олександру Турчинову довелося достроково закрити засідання, після того як біля будівлі парламенту відбулися провокації, які переросли у сутички з міліцією.

Засідання в понеділок буде, швидше за все, заключним для депутатів VII скликання, тому що вже 26 жовтня відбудуться дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, раніше у ЦВК повідомили, що бійці, які перебувають у зоні АТО, можуть бути позбавлені права брати участь у голосуванні на парламентських виборах. "У питанні голосування військовослужбовців, мобілізованих, добровольців є великі проблеми, у вигляді того, що у них відсутній паспорт на руках", - пояснила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Як відомо, дострокові парламентські вибори в Україні відбудуться 26 жовтня. На вибори до Ради зареєстровано понад шість тисяч кандидатів. При цьому у виборчих перегонах беруть участь 29 партій. !zn