Журналісти, що звільнилися з ТВі, створять новий незалежний інтернет-проект

30 квiтня 10:16

Цей проект, за словами журналістів, є "дійсно прозорим, тому що там не буде олігархів".

 

Журналісти телеканалу ТВі, які звільнилися через конфлікт з новим керівництвом, мають намір разом створити новий незалежний інтернет-проект. Про це повідомив колишній ведучий каналу Мустафа Найєм в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Ми з нашими колегами, які вийшли з телеканалу ТВі, в тому числі з тими, які раніше працювали на інших каналах, будемо робити новий проект", - сказав він. Журналіст зазначив, що цей проект буде "дійсно прозорим, тому що там не буде олігархів".

"Це буде інтернет-проект, в якому ми самі будемо робити свою роботу", - повідомив Найєм, уточнивши, що трохи пізніше журналісти обов'язково про це скажуть в Інтернеті.

- З TBi звільнився 31 журналіст. Замість них у прямий ефір випустять ведучу "Інтера"

Як повідомлялося, 29 квітня ввечері 31 журналіст телеканалу ТВі, які раніше оголосили страйк, підписав заяви про звільнення. У свою чергу, як заявив призначений новими власниками гендиректор каналу Артем Шевченко, керівництво каналу готове відновити на роботу звільнених працівників, у разі їх бажання.

Нагадаємо, з 23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір з новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ "Інтерпрофіт" (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в.о. керівників до вирішення суперечки між засновниками і інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі і оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітку мовлення і не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо. !zn

Читайте також:

На телеканалі ТВі розгорівся скандал у зв'язку зі зміною власника та рейдерською атакою

Журналісти ТВі оголосили страйк: їм не дали вийти в ефір і запустили повтори

Міліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку зі скандалом на ТВі

Яценюк переконав Княжицького не втручатися в конфлікт навколо ТВі