Звільнені з полону українці прибули до Києва

16 березня 21:53

Завизион, Єрошевич і Петренко були звільнені з полону у вівторок.

 

У середу, 16 березня, звільнені з полону бойовиків Григорій Завізіон, Петро Єрошевич і Вадим Петренко прибули до Києва. У столиці їх зустріли рідні.

Про це прес-секретар екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Григорій Завизион, Петро Єрошевич, Вадим Петренко на волі. В Києві. З коханими і дорогими.Працюємо далі", – написала вона ввечері в середу.

"І перебувають з нами віра, надія і любов, але любов з них більше".Григорій Завизион, Петро Єрошевич, Вадим Петренко на волі. В Києві. З коханими і дорогими.Працюємо далі.

Опубліковано Даркою Оліфер 16 березень 2016 р.

У вівторок, 15 березня, військовослужбовці Завизион і Єрошевич, а також цивільний Петренко були звільнені з полону бойовиків, в якому вони утримувалися більше року. В Києві вони пройдуть обстеження та реабілітацію в одній з клінік.

Читайте також: Звільнені з полону українські військові прибули до Києва

20 лютого Україна звільнила з полону "ДНР" чотирьох своїх бійців. Тривалий час до цього обмін полоненими був заблокований. Як писало ZN.UA, у списку для потенційного обміну, який у минулому році передали Києву сепаратисти, - близько 1200 осіб. За нашими відомостями, українській владі вдалося встановити місцезнаходження понад 400 полонених українців.

На думку уповноваженого президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірини Геращенко, Російська Федерація може блокувати обміни полоненими, щоб використовувати їх для ослаблення санкційного тиску з боку Європейського Союзу.