Журналісти ТВі оголосили страйк: їм не дали вийти в ефір і запустили повтори

23 квiтня 20:18

Мустафа Найєм повідомив, що колектив ТВі оголосив страйк до вирішення конфлікту між власниками телеканалу. Журналісти вимагають припинити рейдерське захоплення.

 

Ввечері 23 квітня на опозиційному телеканалі ТВі, що опинилися в центрі скандалу у зв'язку зі зміною власника, запустили в ефір повтори програм. Колектив каналу, який хотів заявити про власну позицію, не пустили в ефірну кімнату.

"Колектив телеканала ТВі оголосив страйк до вирішення конфлікту між власниками телеканалу. О 19:30 представники редакції повинні були вийти в ефір з поясненням причин свого рішення. У відповідь новий директор телеканалу Артем Шевченко скасував мовлення каналу, обґрунтувавши тим, що в такій ситуації це недоречно. Зараз в ефірі повтор вчорашнього випуску "Сьогодні про головне", - написав у своєму Facebook ведучий і журналіст Мустафа Найєм.

"В ефірі каналу ТВі сьогодні ви побачите вчора!!!... Шевченко скасував ефір Мустафи і Ілони. Ставлять повтор вчорашньої", - повідомив в Twitter ведучий Павло Шеремет.

Він додав, що "втручаються депутати - 6 осіб на чолі з Томенком. Вимагають від Шевченка відкрити ефір і кажуть, що цілий день вимагають від нього статут".

- Шевченка внесено до Держреєстру як керівника ТВі замість Катеринчук

Зараз на каналі йде обговорення ситуації, що склалася. На зустріч зі співробітниками каналу прийшли новий інвестор Олександр Альтаман і новий гендиректор Артем Шевченко.

У приміщення пройшов і колишній власник ТВі Костянтин Кагаловський, який раніше заявив, що на каналі сталося "класичне рейдерське захоплення". Він спростував продаж каналу і звинуватив Альтмана в підробці довіреності його компанії.

Разом з тим екс-гендиректора ТВі Наталію Катеринчук на територію не пустили. Також Шевченко вивів з приміщення всіх журналістів, крім тих, які працюють на телеканалі ТВі. Раніше Мустафа Найєм висловив пропозицію, щоб на його програму о 19:30 прийшли всі сторони конфлікту - Кагаловський, Альтман, Шевченко і Катеринчук.

Офіційну позицію колективу висловила на своїй сторінці в Facebook журналістка Анастасія Станко:

"Сьогодні, 23 квітня, зранку співробітники каналу ТВі опинилися в ситуації, яка за зовнішніми формальними ознаками скидається на рейдерське захоплення телеканалу. На своє робоче місце було недопущено генерального директора телекомпанії "Телерадіосвіт" Наталю Катеринчук разом із багаторічним власником каналу Костянтином Кагаловським. На офіційному сайті tvi.ua було розповсюджено прес-реліз, згідно з яким змінено структуру власності компанії, новим керівником призначено журналіста Артема Шевченка, а Наталю Катеринчук відповідно звільнено. На загальних зборах колективу було представлено в якості нового інвестора американського бізнесмена Алєксандра Альтмана, попередній власник був оголошений неіснуючим.

Першим кроком "нового" керівництва, в особі Артема Шевченка, стало недопущення до ефіру формально легітимного генерального директора Наталі Катеринчук. Згодом нове керівництво узагалі зняло з ефіру програму Сьогодні про головне і замість неї запустили повтор. Редактори та журналісти ТВі не змогли оприлюднити своєї позиції щодо ситуації на каналі.

Журналісти ТВі вимагають:

- Припинити рейдерське захоплення телеканалу.
- Дати можливість журналістам вийти в прямий ефір зі своєю заявою щодо ситуації на каналі.
- Аби правоохоронні органи встановили законність зміни керівництва та інвесторів каналу
- Забезпечити невтручання в діяльність каналу і припинити випадки цензури, що вже з'явилися на ТВі"
. !zn

Читайте також:

На телеканалі ТВі розгорівся скандал з можливою зміною власника і рейдерською атакою

Азаров вилаяв ЗМІ за скандальність і скепсис

Поява Льовочкіна в числі акціонерів "Інтера" стало несподіванкою для Хорошковського