Згуладзе про атестацію у МВС: "Важливіше позбавлятись тих, хто не вірить у реформи і перечікує"

10 лютого 16:31

Зміни відбудуться, коли у МВС залишаться люди, віддані курсу реформ у країні. На ділі це означає повне позбавлення від корупції.

 

Заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе вважає, що викриті у корупції співробітники органів внутрішніх справ повинні постати перед судом.

Про це вона сказала під час засідання у Києві спільної колегії МВС та Міністерства юстиції на тему "Від нової поліції до нової юстиції і безпеки громадян", повідомляє "Українська правда".

Згуладзе визнала, що "процес реформи завжди буде важким".

"Я знаю, як важко вам – нашим представникам регіонів – скорочуватися, оптимізуватися, особливо коли ми говоримо про атестацію, переатестацію, набір нових співробітників. У кожному разі це людина, яку ви знаєте вже роками, – це завжди складно йде. Але через це треба переступити", - сказала вона.

"Я зараз дивлюся на ДМС особливо. Тому що атестація та набір розшириться з поліції на всі органи, які під нашою парасолькою. Без цього ніяк. І не тому, що люди, які там працюють, погані. Можливо, ні. Але якщо людина корумпована – це апріорі "так"", - зазначила Згуладзе.

"Я б хотіла бачити більше арештів, ніж звільнень. Це раз", - завила заступник глави МВС. А друге – на її думку: "Важливіше позбавлятися тих, які не вірять (у реформи) і хочуть перечекати. Ось вони гальмують реформу значно більше".

Читайте також: Експерт пояснив, коли МВС перестане бути службою безпеки партії при владі

11 грудні в Києві розпочав роботу Центр рекрутингу Національної поліції України. У його роботі беруть участь як співробітники МВС, так і представники громадянського суспільства. Атестацію повинні пройти всі міліціонери, які бажають продовжити службу в лавах НПУ. Співбесіда мають право проходити працівники, які успішно склали тести на логіку та знання законодавства.

4 грудня голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що всі претенденти на керівні посади в Національній поліції та слідчі в обов'язковому порядку піддадуться перевірці на поліграфі та пройдуть співбесіду.

Деканоїдзе розповіла, що переатестація співробітників Національної поліції Києва та Київської області завершиться до кінця 2015 року, потім пройдуть атестацію співробітники Нацполіції Львова та Хмельницького, процес переатестації по всій Україні завершиться за півроку.

Детальніше про реформу МВС читайте у статті "Реформа МВС. Без мундира" Інни Ведернікової у свіжому випуску "Дзеркала тижня".