Завершено розслідування "вбивств у Каравані": у справі Мазурка загибель 11 осіб і 3 замахи

06 квiтня 18:09

"Караванський стрілок" Ярослав Мазурок міг бути причетний до інших вбивств. МВС направило до прокуратури матеріали з семи злочинних епізодів. У них фігурує загибель 11 осіб і 3 замахи на вбивство. Їх об'єднує одна деталь - саморобні кулі.

 

Досудове розслідування у справі про розстріл охоронців у київському гіпермаркеті "Караван" закінчено. Про це пише газета "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на інформацію Головного слідчого управління МВС України.

"Вже є результати всіх призначених досліджень, і матеріали направлено в прокуратуру Києва для вирішення питання про закриття кримінальної виробництва за ч.5 ст. 284 Кримінального кодексу - у зв'язку зі смертю підозрюваного Ярослава Мазурка. Грунтуючись на результатах експертиз і свідченнях свідків, слідство вважає, що ім'я "караванського стрілка" може фігурувати ще в низці злочинних епізодів, які раніше вважалися нерозкритим", - пише видання.

Крім "Каравану", у переданих у прокуратуру матеріалах фігурують ще шість злочинів, які об'єднують саморобні кулі. За інформацією видання, у переданих у прокуратуру матеріалах фігурує загибель 11 осіб і 3 замахи на вбивство.

- Мазурок застрелився з саморобного револьвера, в якому був всього один патрон

- Дружина Мазурка: З мого чоловіка хочуть зробити серійного вбивцю, повісивши на нього всі нерозкриті справи (ВІДЕО)

26 вересня 2012 року охоронець торгово-розважально центру "Караван" на вул. Луговій у Києві зауважив, що один з відвідувачів вкрав товар, після чого йому було запропоновано пройти в кімнату охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім зник.

Голова МВС України Віталій Захарченко 5 жовтня 2012 заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження Ярослава Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах.

7 листопада 2012 р. в Сирецькому гаю, біля станції метро "Сирець" (Київ), знайшли тіло людини, яка схожа на Мазурка.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Я.Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Я.Мазурка. На місці події знайдено револьвер-наган "ЯТ 165 П" з однією стріляною гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей пістолет перероблено в нарізну вогнепальну зброю, придатну для стрільби.

15 листопада 2012 року стало відомо, що експертиза ДНК підтвердила: в лісопосадці було виявлено тіло Мазурка.

Читайте також:

У МВС пообіцяли зробити експертизу ДНК Мазурка через два дні

Адвокат дружини Мазурка вважає, що "караванського стрілка" вже немає в живих

В опозиції вважають пошуки "караванського" стрілка передвиборним "реаліті-шоу"

Вбивство в ТРЦ "Караван" могло бути "спектаклем" приватних охоронних фірм