Затверджено положення про можливість перенесення мобільних і фіксованих номерів

28 лютого 14:42

Згідно з прийнятим положенням, мобільні оператори зобов'язані впровадити послугу до кінця осені цього року, фіксовані оператори - частину положень до 2015 року, частину - до 2025 року.

 

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, на засіданні у четвер, 28 лютого затвердила положення про надання послуг з перенесення абонентських номерів (MNP) та використання персональних номерів, повідомили у прес-службі регулятора.

Положення визначає права і обов'язки операторів телекомунікацій, адміністратора центральної бази даних (ЦБД) і абонентів, які бажають скористатися послугою перенесення номера.

Як повідомили у прес-службі, згідно з прийнятим положенням, мобільні оператори повинні впровадити послугу до кінця осені цього року, фіксовані оператори - частину положень до 2015 року, частину - до 2025 року.

Адміністратором ЦБД може стати компанія - резидент України, недержавної і некомунальної форми власності, яка також не є оператором телекомунікацій. ЦБД повинна бути створена за рахунок самої компанії-адміністратора.

Наступним кроком на шляху до впровадження послуги, за словами представника прес-служби, стане вибір комісією адміністратора ЦБД.

Дане положення було розроблено на виконання однієї з норм закону "Про телекомунікації", що передбачає впровадження українськими операторами зв'язку послуг перенесення номера і національного роумінгу.

Дані зміни до закону було прийнято 1 липня 2010 року. Згідно з ними, оператори повинні були почати надавати цю послугу з 1 січня 2011 року, проте досі послуга не надається. !zn

Читайте також:

Держава боротиметься з безкоштовними розмовами по мобільному

Нацкомісія взяла під контроль тарифи мобільних операторів

В Україні підвищена плата за користування стаціонарним телефоном

В Україні хочуть створити держоператора зв'язку з безпрецедентними повноваженнями