Захисники лісу зустріли під Адміністрацією президента Януковича-молодшого

12 сiчня 15:28

Мітингувальникам під АП народний депутат Віктор Янукович, який випадково під'їхав на Банкову на своєму авто, пообіцяв сприяти у вирішенні питання.

 

У День заповідників і національних парків громадські активісти пікетували Адміністрацію президента з вимогою дати Біличанському лісі статус національного природного парку.

В акції взяли участь представники Центру громадського представництва "Життя", громадського комітету збереження Біличанського лісу, екологи з плакатами: "Сьогодні дерево і ліс, завтра - ти!", "Стоп екоцид!", "Немає злочину проти майбутніх поколінь" і скандують "Руки геть від Біличанського лісу".

"Ми зібралися ще раз нагадати Віктору Януковичу про обіцянку створити на території Біличанського лісу - це більше 5 тисяч гектарів - національний парк", - повідомив голова правління Центру громадського представництва "Життя" Андрій Скіпальський.

За його словами, вже протягом 5 років здійснюються спроби присвоєння території лісу і розширення меж селища Коцюбинське за його рахунок.

Скіпальський зазначив, що активісти передадуть в Адміністрацію президента карту Київської області з визначеними на ній межами 4 тисяч гектарів обіцяного Національного парку.

"Ми знаємо, що документи готові для указу і Кабмін погодив відповідь Міністерства екології, що вони погоджують територію національного парку", - сказав він.

Також за словами Скіпальського, в своєму зверненні до Януковича активісти нагадують, що раніше вже передавали йому 14 тисяч підписів під проханням про створення національного парку.

"Ми звертаємо увагу на важливість цього лісу для екології Києва. Звідти дме вітер і весь кисень, принаймні, правий берег отримує звідти", - сказав громадський активіст.

До учасників пікету приєдналися народні депутати Володимир Ар'єв та Андрій Павловський. Ар'єв пообіцяв спільно з громадськими організаціями і народними депутатами проводити акції на захист Біличанського лісу.

Крім того, громадські активісти попросили посприяти захисту лісу народного депутата від Партії регіонів Віктора Януковича-молодшого, який під час проведення акції під'їхав в Адміністрацію президента.

Янукович пообіцяв учасникам пікету: "Будемо розбиратися".

Нагадаємо, що раніше Янукович-молодший стверджував, що в нього "такий же доступ до президента, як і у всіх". !zn

Читайте також

Син Януковича в нетверезому вигляді серед білого дня не міг знайти свій будинок (відео)

Син Януковича створив прес-службу, яка буде "висвітлювати його діяльність"

У Донецьку ранок почався з акції протесту проти сина Януковича