Захисники Гостинного двору зібралися на мітинг під КМДА

21 лютого 10:31

Під КМДА протестують проти передачі Гостинного двору реставраторам. Попов закликав Київраду передати будівлю у комунальну власність столичної громади.

 

Біля будівлі Київської міської державної адміністрації зібрався мітинг на знак протесту проти конфлікту у Гостинному дворі.

"Почався мітинг біля КМДА з приводу заворушень у Гостинному дворі, а також проти передачі внутрішнього Гостинного двору "Укрреставрації". Людей багато, як для буднів", - написав у своєму Facebook Олександр Аронець.

Тим часом голова КМДА Олександр Попов закликав депутатів Київради підтримати передачу Гостинного двору в комунальну власність територіальній громаді Києва.

"Гостинний двір - пам'ятник містобудування Києва. Отже, його долю може і повинна визначати перш громада міста. Щоб запобігти руйнуванню будівлі, потрібно якнайшвидше провести реставраційні роботи, однак при цьому - обов'язково зберегти історичну цінність об'єкта, а також культурний простір, який сформувався на його площах і навколо нього", - зазначив Попов.

Нагадаємо, конфлікт навколо Гостинного двору на Контрактовій площі триває з літа 2012 року. Верховна Рада виключила Гостинний двір на Контрактовій площі в Києві з переліку пам'яток, які не підлягають приватизації і дала зелене світло його реконструкції. Історичну будівлю 1809 року мають намір перетворити на торгово-офісний центр.

18 лютого в Гостинному дворі сталася бійка за участю міліції, народних депутатів з фракцій "Батьківщини" і "Свободи", представників організації, який проводить реконструкцію будинку, а також активістів громадських організацій, які захищають історичну будівлю від забудовників. !zn

Читайте також:

Начальника київського "Беркута" відсторонили після стрілянини в Гостинному дворі

Москаль розповів про систему "общаків" у силових органах

За "реконструкцією" Гостиного двору стоять кіпрські бізнес-партнери Фірташа і Бойка

Міліція завела справу за фактом бійки в суді перед допитом свідка у справі "Щербаня"