За темпами регресу демократії Україна наздогнала Малі та Гондурас

16 сiчня 11:00

Freedom House вніс Україну у список країн, де зафіксовано найбільше зниження демократичних показників за останні чотири роки.

 

Міжнародна неурядова організація Freedom House випустила нову доповідь про ситуацію з правами людини і демократією у світі в 2012 році.

В Україні експерти організації відзначили значний регрес демократії. Разом із Росією, Нікарагуа, Нігером, Пакистаном, Парагваєм, Македонією, Мексикою, Киргизстаном і Марокко вона увійшла до групи частково вільних країн.

"В Україні було відзначено зниження позицій у зв'язку з погіршенням якості проведення парламентських виборів, збільшенням тиску уряду на опозицію і новим законом на користь російськомовної частини населення і одночасно ігноруванням менш численних меншин", - йдеться у звіті, цитує "Тиждень".

Більше того, на думку Freedom House, в Україні сталося найбільше зниження демократичних показників у період з 2008 по 2012 рік. У цьому списку "компанію" нашій країні склали Малі, Мадагаскар, Гамбія Гвінея-Біссау, Бахрейн, Ефіопія, Еритрея, Руанда, Ємен, Бурунді, Еквадор, Гондурас і Шрі-Ланка.

- У рейтингу економічних свобод Україна посіла останнє місце в Європі

У групу найбільш вільних країн, за версією Freedom House, увійшли країни Євросоюзу, Канада, Чилі, Австралія тощо.

При цьому найбільше поліпшення ситуації з демократією в цьому році спостерігалося у Лівії, Бірмі, Тунісі, Єгипті, Зімбабве, Молдові, Чорногорії та Грузії.

Найбільш залежними називають Північну Корею, Узбекистан, Туркменістан, Судан, Екваторіальну Гвінею, Еритрею, Західну Сахару і Сирію. !zn

Читайте також:

В "індексі свободи" Україна посіла місце між Замбією і Руандою

Freedom House буде вимагати санкцій для українських чиновників

Freedom House: Ситуацію в Україні погіршує централізація влади в руках однієї сім'ї

Україна потрапила у Топ-20 найбільш мілітаризованих держав