За підозрою в злочинах проти "Автомайдану" арештований другий правоохоронець

30 грудня 20:10

Цей правоохоронець є одним з двох підозрюваних працівників Нацполіції.

 

Суд заарештував поліцейського, підозрюваного в незаконному затриманні активістів "Автомайдану" в 2014 році, повідомляє прес-служба ГПУ у п'ятницю, 30 грудня.
Слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави старшому оперуповноваженому Департаменту протидії наркозлочинності Нацполиции, підозрюваному в скоєнні злочинів проти 8 активістів громадського руху "Автомайдан" у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вул. Щорса в Києві.
Цей правоохоронець є одним з двох підозрюваних працівників Нацполіції України, яких підозрюють у скоєнні в ніч з 22 на 23 січня 2014 р. на вул. Щорса р. в Києві біля міськлікарні №17 провокації і спільне з працівниками спецпідрозділу МВС "Беркут" незаконному затриманні 8 активістів громадського руху "Автомайдан", застосування до них насильства, заподіяння їм тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості і умисному пошкодженні їх автомобілів, а також надання завідомо неправдивих свідчень, сполучених з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах.
Крім обрання запобіжного заходу зазначеній особі, суд також усунув підозрюваного від посади старшого оперуповноваженого Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, яку він у даний час займає.
Читайте також: ВРЮ відмовилася звільняти суддю, який безпідставно позбавляв прав учасників "Автомайдану"
29 грудня прес-служба Генпрокуратури України поінформувала про оголошення підозри у вчиненні злочинів проти 8 активістів громадського руху "Автомайдан" у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вул. Щорса в Києві заступник начальника управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполиции і старшому оперуповноваженому цього департаменту.
У 2015 році начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що переслідування активістів "Автомайдану" не були "самодіяльністю" співробітників МВС, ДАІ та суддів, а координувалися безпосередньо адміністрацією екс-президента Віктора Януковича. Усього під час Революції Гідності до адміністративної відповідальності було притягнуто близько 500 автомайданівців.