За добу в зоні АТО загинули двоє українських військових

21 квiтня 08:48

Бойовики обстріляли українські позиції 47 разів.

 

За минулу добу бойовики обстріляли українські позиції 47 разів, що свідчить про загострення ситуації. Двоє українських військових загинули, ще вісім отримали поранення.

На донецькому напрямку ситуація була найбільш гострою. Українські позиції біля Авдіївки обстрілювали з танків, мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Бойовики також вели вогонь з танків, 82-міліметрових мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів по позиціям біля шахти "Бутівка". Українські позиції біля Верхньоторецького та Луганського обстрілювались з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП та кулеметів великих калібрів. Крім того, бойовики вели вогонь з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Кам'янки, Зайцевого та Пісків. Українські позиції біля Майорського та Новгородського обстрілювались з гранатометів, а біля Троїцького – з кулеметів та стрілецької зброї.

На маріупольському напрямку бойовики вели вогонь по позиціям біля Мар'їнки та Красногорівки з мінометів калібру 82-мм та гранатометів. Українські позиції поблизу Широкиного та Водяного обстрілювали з БМП та гранатометів різних систем. Позиції під Павлополем та Талаківкою бойовики обстріляли з протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів, а опорні пункти в районі Новогригорівки – з кулеметів великих калібрів. Біля Лебединського та Водяного активізувались ворожі снайпери.

На луганському напрямку проти українських позицій біля Катеринівки застосовувались міномети калібру 82-мм та автоматичні гранатомети. Бойовики також обстріляли з гранатометів та великокаліберних кулеметів позиції біля Новозванівки. Українські позиціїї поблизу Донця обстрілювались з автоматичних гранатометів.

Нагадаємо, 29 березня, Тристороння контактна група в Мінську погодила введення в зоні АТО з 1 квітня режиму повного припинення вогню, а також розведення сил і засобів від Станиці Луганської.

З моменту оголошення режиму тиші в зоні АТО бойовики щодня його порушують, у тому числі, активно застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями види озброєнь.