З полону нігерійських піратів звільнено українського моряка

09 сiчня 11:24

Український член екіпажу італійського корабля Asso Ventuno перебував у полоні у піратів з 23 грудня. Подробиці його звільнення поки не повідомляються.

 

Глава МЗС Італії Джуліо Терція 9 січня повідомив про звільнення в Нігерії з піратського полону чотирьох моряків, один є громадянином України. Подробиці звільнення не повідомляються.

У своєму Twitter міністр повідомив, що італійські моряки незабаром повернуться додому. Про час повернення додому українського моряка в ньому не повідомляється.

Як повідомлялося, щонайменше, чотири морякаи були взяті в заручники 23 грудня у результаті нападу піратів на італійський корабель Asso Ventuno біля берегів Нігерії.

Троє із чотирьох заручників - громадяни Італії. Пізніше італійські ЗМІ повідомили про те, що він може бути громадянином України.

Напад на судно було скоєно за 74 км від узбережжя нігерійського штату Байельса на півдні країни. Після захоплення заручників нападники зникли, і члени екіпажу, що залишилися на борту, змогли відбуксирувати корабель у порт.

Судно знаходиться в управлінні компанії Augusta Offshore SpA, що базується в Неаполі (Італія). !zn

Читайте також:

Судно Enrico Ievoli з п'ятьма українськими моряками звільнено з піратського полону

Рада дозволила українським миротворцям брати участь у бойових операціях за кордоном

Американський суд засудив ватажка сомалійських піратів до 12 довічних термінів