З 25 січня авіакомпанії будуть перевозити багаж пасажирів безкоштовно

25 сiчня 09:22

З 25 січня пасажир зможе безкоштовно перевезти понад норму безкоштовного перевезення багажу предмети, які він тримає при собі і не поклав у багаж.

 

Нові правила повітряних перевезень пасажирів і багажу набирають чинності сьогодні, 25 січня. Згідно з правилами, пасажир має право провезення свого багажу без додаткової сплати у кількості однієї валізи вагою до 23 кг або кілька речей загальною вагою до 15 кг і розмірами не більше 158 см.

Дитина до двох років має право перевезти безкоштовно одне місце багажу вагою до 10 кг, розмір якого в сумі трьох вимірів не перевищує 115 см. Для дітей старшого віку діють ті ж правила, що і для дорослих.

Пасажир має право перевезти безкоштовно понад норму безкоштовного провезення багажу предмети, які він тримає при собі і не поклав у багаж, зокрема жіночу і чоловічу сумки, папку для паперів, пальто або плащ, жакет, парасольку або палицю, друковані видання для читання у польоті, харчування для дитини, необхідне під час польоту, дитячу дорожню люльку (при наявності дитини віком до одного року), прогулянковий візок, складений інвалідний візок і/або милиці. Загальна вага предметів, за винятком інвалідного візка, не має перевищувати 5 кг.

Крім того, у правилах зазначено, що всі оголошення, які здійснюються в аеропортах, повинні виконуватися українською мовою.

Як розповів міністр інфраструктури України Володимир Козак, новими правилами повітряних перевезень пасажирів і багажу встановлено єдині як при міжнародних, так і при внутрішніх перевезеннях розміри компенсацій пасажирам у разі відмови авіакомпанією у перевезенні, скасування або затримки рейсу.

"Згідно з цими правилами щодня о 10:00 кожна авіакомпанія повинна повідомляти авіаслужбі про затримки рейсів, та заходи, які проведені для вирішення ситуації", - розповів Володимир Козак.

Міністр інфраструктури України зазначив, що таким чином Державна авіаційна служба буде володіти ситуацією з авіаперевізниками - у відомства буде право накладення штрафних санкцій на авіакомпанію. !zn

Читайте також:

Українці зможуть безкоштовно провозити у літаках багаж до 23 кг

Транзитним пасажирам у "Борисполі" не потрібно буде переносити багаж

З аеропорту "Бориспіль" за крадіжки багажу звільнили 170 вантажників