Євросоюз дав Україні час до листопада на виконання необхідних для асоціації умов

07 лютого 14:08

Європейський союз дав Україні час на вирішення проблем, пов'язаних із вибірковим правосуддям, недосконалим виборчим законодавством.

 

Європейський комісар з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле називає листопад крайнім терміном виконання Україною умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

"Що стосується термінів, то вони чітко зрозумілі - це листопад 2013 року. Я сказав про те, що таких термінів, як грудень 2013 року або січень 2014 року не існує", - сказав Фюле на прес-конференції в четвер у Києві за підсумками зустрічі з членами українського уряду.

- Євросоюз висунув Україні 19 вимог для підписання асоціації

Єврокомісар нагадав про висновки Ради міністрів ЄС, в яких йдеться про ті проблеми, які повинна виконати Україна для підписання Угоди про асоціацію. Він зазначив, що ЄС чекає від України рішучих кроків на шляху вирішення цих питань і назвав поточний рік "роком можливостей".

"У нас є вікно можливостей для того, щоб рухатися вперед, проте час обмежений", - підкреслив Фюле

Як відомо, раніше Рада міністрів ЄС вказала Україні на необхідність вирішення проблем, пов'язаних із вибірковим правосуддям, недосконалим виборчим законодавством, а також згадала про необхідність проведення реформ в рамках порядку денного асоціації Україна-ЄС, що зробить можливим підписання Угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" в листопаді.

Як повідомлялося, на 25 лютого у Брюсселі заплановано саміт "Україна-ЄС", а Угода про асоціацію може бути підписана на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі. !zn

Читайте також:

Євросоюз підпише асоціацію з Україною після припинення політичних переслідувань

У Єврокомісії обіцяють членство в ЄС країнам, що проводять реформи

Єврокомісар Фюле 7 лютого виступить у Верховній Раді

Кожара побачив "реальні перспективи" підписання асоціацію України з ЄС