Європейським політикам, що побували у Криму, заборонили в'їзд до України

20 березня 13:20

На "відзначення" третьої річниці анексії півострова прибули чотири громадянина Сербії і один громадянин Чехії.

 

Служба безпеки України заборонила в'їзд до України чотирьом громадянам Сербії і одному громадянину Чехії після перевірки інформації щодо незаконного перебування в Криму європейських політиків, повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Служба безпеки України перевірила інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн, які прибули на запрошення окупаційної влади "святкувати" третю річницю псевдреферендуму. З'ясувалось, що на території АР Крим незаконно перебувають чотири громадянина Сербії та один громадянин Чехії", – написала представник Служби безпеки в Facebook.

За її словами, в СБУ ухвалили рішення про заборону зазначеним особам в'їзду до України терміном на п'ять років. В той же час, інформація щодо присутності у складі делегації громадян України на даний час не підтвердилася.

Раніше російські ЗМІ повідомили про візит делегації "європейських та українських політиків" до окупованого Криму для участі в урочистих заходах, приурочених до третьої річниці незаконної анексії півострова Росією.

Повідомлялося, що до складу делегації входять депутати Народної Скупщини Сербії від Сербської радикальної партії Міловат Боїч і Дубравко Боїч, член президії Сербської радикальної партії Олександр Шешель, сербський письменник і політолог, професор Баня-Лукського університету Срджа Тріфкович, а також член Палати Депутатів Чеської Республіки Ярослав Голік.

Крім того, за даними російських ЗМІ, Крим відвідали депутати Європарламенту, парламентів Британії, Німеччини, країн Балтії, а також політики з України, Бразилії та Киргизстану.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію про незаконне перетинання українського кордону і відвідуванні окупованого Криму іноземними громадянами з метою введення проти них персональних санкцій.