Японія поставила для МВС України перші 84 гібридні Toyota Prius за "кіотські" кошти

17 квiтня 17:32

До жовтня поточного року в Україну надійде ще 1136 таких автомобілів, які замінять застарілу патрульну техніку.

 

Японія поставила в Україну першу партію з 84 гібридних патрульних автомобілів Toyota Prius у рамках кіотських домовленостей, повідомила прес-служба держпідприємства "Держекоінвест".

До жовтня поточного року в Україну надійде ще 1136 таких автомобілів, які замінять застарілу патрульну техніку.

Як відзначають у "Держекоінвесті", загальна вартість проекту - 380,7 млн грн. Таким чином, один патрульний автомобіль обійдеться Україні в суму близько 39 тис. дол. за поточним курсом.

Між тим, звільнений у середу голова Державного агентства екологічних інвестицій України. Владислав Якубовський наприкінці 2012 року оцінював вартість гібридних Toyota Prius у 28 тис. дол.

Як повідомлялося, Україна в рамках Кіотського протоколу продала Японії квоти на викид парникових газів в обсязі 30 млн одиниць встановленої кількості (АА).

За отримані від Японії кошти реалізується ряд проектів: теплова санація будинків, модернізація вагонів київського метрополітену, заміна патрульних автомобілів на більш ефективні тощо.

Контракт між Sumitomo Corporation (Японія) і "Держекоінвестом" на постачання 1,22 тис. гібридних автомобілів Toyota Prius для української міліції підписано 29 серпня 2012 року. Планове скорочення викидів парникових газів в рамках цього проекту - 31,692 тис. тонн на рік. !zn

Читайте також:

Мінекології вже знає, куди витратити 3,8 млрд грн "кіотських" грошей

Японія та Україна погодили 319 проектів за гроші за Кіотським протоколом

Україна відновила статус відповідності вимогам Кіотського протоколу

Україні можуть дозволити продавати квоти за Кіотським протоколом вже в березні