Янукович навіть своє прізвище написав з помилками

23 лютого 14:41

Приймаючи присягу державного службовця, Янукович написав своє прізвище з помилкою. Якщо це була свідома дія, то це може розглядатися як службову підробку.

 

Віктор Янукович у 1996 році в присязі державного службовця написав своє прізвище з помилкою. Про це в своєму блозі на "Українській правді" пише журналіст Сергій Лещенко.

Журналіст публікує присягу Януковича як державного службовця, складену ним 12 серпня 1996 року, коли його призначили заступником губернатора Донецької області.

Як видно з документа, замість "Янукович" у ній написано "Януковіч".

"За великим рахунком, присяга державного службовця чинного президента може вважатися... недійсною. Тобто Янукович за фактом не прийняв присягу, не вступив належним чином на державну службу і незаконно обіймав всі посади, починаючи з 1996 року аж до обрання президента, коли він приніс нову присягу - президентську", - пише Лещенко.

Якщо це була свідома дія, то це може розглядатися як службова фальсифікація за статтею 366 Кримінального кодексу ("Складання, видача посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Як зазначає журналіст, стаття 30 закону України "Про державну службу" передбачає як одну з підстав для припинення державної служби відмову від складання або порушення присяги.

За законом "Про держслужбу", принесення присяги є необхідною умовою набуття юридичного статусу державного службовця. Без прийняття присяги особа не може вважатися такою, що обіймає посаду державного службовця. !zn

Читайте також:

Герман склала "пам'ятку" для опозиції з десятком помилок

Автор англійського перекладу книги Януковича взяв провину за плагіат на себе

Станіслав Ніколаєнко: "Я пишу слово "професор" з одним "фе"