Янукович дав розпорядження проводити навчання з населенням щодо підготовки до стихійних лих

29 березня 12:08

ДержНС буде проводити тренування, які передбачені системою цивільної оборони.

 

Президент України Віктор Янукович вказує Державній службі надзвичайних ситуацій (ДержНС) на необхідність проведення цивільних навчань з населенням на предмет підготовки до можливих стихійних лих.

Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України в Києві у п'ятницю, 29 березня.

"Нам під час виконання цих обов'язків (з боку ДержНС - ред.) також треба проводити тренування, які передбачені системою цивільної оборони", - сказав він.

Янукович також похвалив себе за "правильність рішення" про реформування Міністерства надзвичайних ситуацій у Держслужбу НС, зокрема, за підпорядкування її Міноборони.

"Ситуація з останнім стихійним лихом, яке сталося в Україні, додатково підтвердила, що це рішення цілком виправдано і обумовлено життям... Очевидно, що залучення працівників Збройних сил України дозволяє у мирний час більш гнучко реагувати на загрози природних і техногенних аварій і катастроф", - сказав він і подякував військовослужбовцям за допомогу.

Як повідомлялося, у Києві 22-23 березня випала рекордна кількість опадів у вигляді снігу, внаслідок чого в столиці була оголошена надзвичайна ситуація. За інформацією глави Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, такої кількості опадів не спостерігалося з 1881 року. За його словами, за останні дні в Києві випало 60 мм опадів при місячній нормі 47 мм. !zn

Читайте також:

Киянам порадили купувати гумові чоботи перед таненням снігу

Чиновники пообіцяли, що Київська ГЕС витримає весняне водопілля

Вілкул навів приклад СРСР і пригрозив "розбором польотів" після паводків

КМДА попросила киян відразу дзвонити, якщо почнеться затоплення