Взимку в Криму зафіксували рекордний наплив туристів

15 квiтня 18:55

Багато готелів Криму вже заброньовано на 70-80% на липень-серпень - пік курортного сезону.

 

Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв вважає, що в нинішньому році курортний сезон на півострові буде успішним.

Виступаючи на засіданні постійної комісії Верховної Ради Криму з санаторно-курортного комплексу, туризму і підприємництва, міністр повідомив, що з початку поточного року кількість відпочиваючих у Криму склала 250 тис. осіб, що на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Це колосальна цифра, і для зимового періоду це найбільше зростання кількості туристів у Криму за 20 років", - сказав Лієв.

За інформацією кримських готельєрів їх завантаження істотно збільшилося, багато готелів вже заброньовано на 70-80% на липень-серпень - пік курортного сезону.

Крім того, Лієв зазначив, що активні продажі путівок у Крим почалися раніше, про що свідчить інформація від туроператорів.

"Активним продажем Криму зайнялася відома на весь Крим компанія TUI, яка купила компанію "Інтурист" у Росії. Було прийнято рішення через неї зараз одним із стратегічних напрямів займатися саме Кримом", - сказав він.

Міністр зазначив, що, за інформацією "Інтуриста", спостерігається зростання продажів кримського напряму в п'ять разів.

Лієв також зазначив, що в ході презентації курортно-туристичних офісів Криму, які було відкрито в Баку, Мінську, Москві і Санкт-Петербурзі, спостерігалося значне зростання попиту на Крим, а також тенденція збільшення рамок курортного сезону. Зокрема, збільшилася кількість продажів курортного продукту на квітень-червень, що раніше для Криму було нехарактерним.

"Це все вказує на те, що в цьому році туристичний сезон буде досить гарним. Почнеться він значно раніше, ніж ми звикли, тобто травень вже буде досить активний, і вересень буде на рівні літніх місяців, як це було в минулому році. Також будуть активними жовтень і листопад", - зазначив Лієв. !zn

Читайте також:

Після відпочинку в Криму кожен п'ятий турист більше туди не повернеться

Майже 80% туристів у Криму заробляють менше 4000 грн на місяць

Парламент Криму вигадав новий податок для туристів

Туристам у Криму покажуть затоплене античне місто