Військового параду на 9 травня не буде, по Хрещатику пройдуть оркестри

26 квiтня 16:35

Весь день на Хрещатику будуть виступати творчі колективи, а завершиться святкування Дня Перемоги в Києві феєрверком.

 

З нагоди 68-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні в столиці пройде низка загальноміських заходів, повідомляє прес-служба КМДА.

Ранок Дня Перемоги почнеться з ритуалу пам'яті - покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Слави, а також до пам'ятника героям-танкістам, стели Перемоги і пам'ятника генералу Миколі Ватутіну.

У палаці "Україна" для ветеранів війни і праці, представників громадськості з регіонів України відбудеться урочистий концерт зірок української сцени.

Крім того, о 9:00 на Майдані Незалежності почнеться церемонія підняття Державного прапора України. Хрещатиком пройдуть військові оркестри.

Об 11:00 на головній площі країни почнеться творчий марафон - виступи колективів з усіх областей України, які триватимуть протягом всього дня.

О 20:00 відбудеться святкова концертна програма Київського муніципального духового оркестру, після якого виступить колектив Національного ансамблю танцю України ім. Вірського, а також ансамблю пісні і танцю Збройних сил України.

Завершиться святкування Дня Перемоги феєрверком о 21:45.

Епіцентром тематичних подій у столиці цього року стане територія Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни". Там відбудеться церемонія запалення Вогню Слави та покладання гірлянди Військової слави "Вклонімося величним тим рокам!", а також концертна програма "Пісні Перемоги". Після урочистостей за частуванням "солдатською кашею" ветерани зможуть поспілкуватися з фронтовими товаришами. !zn

Читайте також:

В уряді нагадали, що на початку травня буде 10 вихідних днів

У неділю центр Києва перекриють через марафон

Івано-Франківськ слідом за Львовом заборонив радянську символіку на 9 травня