Військові запланували розпродаж земель і майна на 6 млрд грн

01 лютого 12:09

У Міноборони продовжують роботу зі звільнення армії від невластивих їй функцій, зайвої інфраструктури, надлишкового військового майна.

 

Міністерство оборони України розраховує протягом 2-3 років отримати від цього близько 6 млрд грн додаткових коштів, заявив тимчасово виконуючий обов'язки міністра Олександр Олійник.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, в ході відеоконференції з 4 гарнізонами 31 січня Олійник розповів, що в 2013 році оборонне відомство планує завершити роботу щодо врегулювання на законодавчому рівні механізму реалізації нерухомого військового майна разом із земельними ділянками, на яких вони розташовані.

"Це дозволить протягом 2-3 років отримати додаткові надходження до державного бюджету України у сумі до 6 млрд грн. Ці кошти можуть бути направлені на фінансування програм реформування і розвитку Збройних сил України, будівництво і придбання житла, рішення інших соціальних проблем", - зазначив він.

Олійник також сказав про те, що в цілому триває робота зі звільнення ВС від невластивих їм функцій, зайвої інфраструктури, надлишкового військового майна. "Це ще одне джерело додаткових фінансових надходжень для забезпечення реформування і розвитку Збройних сил", - підсумував т.в.о. міністра. !zn

Читайте також:

Новий міністр оборони пообіцяв розпродаж земель у Криму

Новий міністр оборони пообіцяв Україні престижну армію майбутнього

Країни-сусіди озброюються набагато активніше за Україну

"Батьківщина" запропонувала урізати витрати на прокурорів, суддів і міліціонерів на третину