Винуватцям аварії на заводі "Стирол" загрожує вісім років в'язниці

07 серпня 08:54

У разі, якщо в аварії на "Стиролі" буде визнано винним когось із робітників заводу, йому може загрожувати до восьми років в'язниці.

 

У зв'язку з аварією на заводі "Стирол" відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 КК україни (порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на виробництві). Максимальне покарання за цією статтею - вісім років тюрми.

У реанімації горлівської лікарні залишаються дев'ять осіб. Стан усіх постраждалих медики оцінюють як важкий та середньої тяжкості, деяким потерпілим загрожує інвалідність. У людей, які опинилися в лікарні, зафіксовані опіки рота і гортані, а також набряк легенів.

Раніше прокурор Горлівки Олег Колесник заявляв, що "причиною аварії став технологічний або людський чинник, тобто порушення з боку працівників "Стиролу". Але висновки можна буде робити після технічної експертизи та спеціального розслідування".

Нагадаємо, 6 серпня на хімічному підприємстві "Стирол" у Горлівці стався викид аміаку. За попередніми даними, п'ять осіб загинули, ще 20 постраждали.

Публічне акціонерне товариство "Концерн Стирол" - найбільший виробник азотних мінеральних добрив в Україні. Підприємство засноване у 1933 році. З введенням його в експлуатацію у країні вперше почали використовувати коксовий газ для отримання синтетичного аміаку. Сьогодні "Стирол" випускає аміак, карбамід, аміачну селітру, полістирол різних марок, мінеральні кислоти і солі, органічні смоли. Головною сировиною для виробництва найважливіших видів продукції заводу є природний газ. !zn

Читайте також:

Аварія в Горлівці могла статися через людський або технологічний фактор

"Стирол" заявив про відсутність загрози для населення після аварії

На хімзаводі "Стирол" у Горлівці стався викид аміаку, загинуло 5 осіб