Викрадачі Кочнєвої вимагають, щоб про її звільнення домовлявся Рамзан Кадиров

01 лютого 14:48

Якщо у Чечню надійде офіційне звернення від України, Рамзан Кадиров готовий зробити все можливе, щоб допомогти Анхар Кочнєвій вийти на свободу.

 

Сирійські повстанці, які викрали українську журналістку Анхар Кочнєву, висунули нові умови її звільнення - щоб посередником на переговорах виступав глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров. Про це виданню "Сегодня" повідомив племінник Анхар Дмитро Астафуров.

"Вони не задоволені переговорами з представниками МЗС України і хочуть, щоб в якості посередника між ними і нашою країною виступив президент Чечні Рамзан Кадиров. Вони довіряють йому, бо він мусульманин. Цю інформацію я отримав від колишнього чоловіка Анхар - Дмитра Петрова. Він спілкується з викрадачами по Skype", - розповів Астафуров.

Втім, прес–секретар Кадирова сумнівається, що лідерові республіки вдасться взяти участь у визволянні українки. "Я і мої друзі в Росії уважно стежать за подіями, які розгортаються навколо Анхар Кочнєвої, і хвилюємося за її долю. Я стверджую, що інформація про те, що викрадачі висловили бажання бачити Рамзана Ахматовича посередником в переговорах недостовірна. Я маю досвід роботи у конфліктних точках і думаю, що таким чином хтось просто намагається скомпрометувати МЗС України", - зазначив Альві Карімов, представник глави республіки.

Однак, якщо у Чечню надійде офіційне звернення від України, Рамзан Кадиров зробить все можливе, щоб допомогти Анхар Кочнєвій вийти на свободу. "Заради порятунку людського життя він докладе максимум зусиль", - запевнив прес–секретар.

Як повідомлялося, українка Кочнєва була викрадена в Сирії в жовтні 2012 року бойовиками з так званої Вільної сирійської армії. 8 листопада 2012 року у Facebook з'явилося відеозвернення Кочнєвої з проханням виконати вимоги викрадачів. Однак про вимоги заручниця не повідомила.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що сирійські повстанці вимагають за викрадену українку 50 млн дол. і погрожують стратити Кочнєву 13 грудня, якщо доти не отримають викуп. Пізніше дата страти переносилася. 16 січня стало відомо, що сирійські бойовики знизили суму викупу за життя заручниці до 300 тисяч доларів. !zn

Читайте також:

Бойовики знизили суму викупу за життя журналістки Кочнєвої з 50 до 300 тис. доларів

МЗС запевнив, що працює над визволенням журналістки Кочнєвої в Сирії

МЗС засекретив переговори щодо звільнення журналістки Кочнєвої

Страту українки Кочнєвої у Сирії відклали до 26 грудня