Відставка заступника Попова - не остання. Готуються нові звільнення через боротьбу зі стихією

30 березня 13:34

Після подолання наслідків паводків у Кабміні планують зайнятися "серйозною роботою над помилками і кадровими рішеннями".

 

Уряд не буде перекладати на керівництво столиці всю відповідальність за спровокований рекордними снігопадами колапс в Києві, тому кадрових рішень буде вжито і в інших органах виконавчої влади. Про це в коментарі ZN.UA заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Коментуючи узгодженість дій різних органів влади при ліквідації наслідків снігопаду, Вілкул заявив: "Якби координації між відомствами не було, ситуація в Києві не була б виправлена в такі стислі терміни - за дві доби. Проблема лише в тому, що влада Києва вчасно не прийняла рішення про мобілізацію - це треба було зробити на сім - вісім годин раніше".

- Попов "знайшов" і звільнив винних у сніговому колапс у Києві

Віце-прем'єр також зазначив, що дати команду ДАІ обмежити рух транспорту, а також залучити силовиків для боротьби зі снігопадом у Києві мав міський штаб.

"Є формалізований план ліквідації аварії, розподіл обов'язків, анархії тут бути не може. Команду мав дати міський штаб. Локальні проблеми взаємодії мали місце, але ж слід враховувати і безпрецедентні погодні умови. Вважаю, що на вулиці Києва було мобілізовано достатню кількість людей і техніки - якби вони почали діяти трохи раніше, проблеми б не виникло", - підкреслив він.

Олександр Вілкул повідомив про свій намір провести загальнонаціональний селектор, метою якого стане забезпечення координації між усіма органами влади у всіх регіонах країни.

"Безумовно, ми не збираємося перекладати всю відповідальність за ситуацію тільки на міську владу. Після подолання наслідків паводків серйозну роботу над помилками і кадрові рішення буде зроблено і по іншим органам виконавчої влади", - заявив він.

Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Юрія Бутусова "Про замети і "бугри". !zn

Читайте також:

Влада Києва готується до підтоплення і запевняє, що воно буде незначним

Ліквідація сніжної стихії обійшлася Києву в десятки мільйонів гривень

Попов стверджує, що у відставку його відправить тільки той, хто призначив - президент