Відповідальний за повінь у Києві чиновник пішов на 12 днів у відпустку

02 квiтня 16:26

Чиновник взяв собі відпустку з 25 березня, коли всі комунальні служби Києва працювали цілодобово.

 

Генеральний директор комунального підприємства "Плесо" Павло Походій, замість того, щоб боротися з можливим підтопленням Києва, пішов у відпустку. Про це заявив депутат Київради від "УДАР" Олексій Давиденко.

Прес-служба партії "УДАР" оприлюднила копію документа про відпустку директора "Плесо". Зокрема, гендиректор підприємства пішов у відпустку на 12 днів з 25 березня по 5 квітня. "Походій дозволив собі піти у відпустку на 12 календарних днів у пік снігопадів і танення снігу, коли всі двірники, водії снігоприбиральної техніки, працівники автодору та інших комунальних підприємств працюють цілодобово. І це лише тому, що він друг Попова", - сказав Давиденко.

Депутат Київради нагадав, що на балансі підприємства "Плесо" знаходяться 5 очисних споруд і 4 насосні станції, які забезпечують захист територій від затоплення у період повеней. "Це комунальне підприємство, яке має вживати заходів, щоб не допустити повені у столиці України", - сказав депутат Київради.

При цьому Давиденко зазначив, що цю відпустку узгоджено з головою КМДА.

Заява Павла Походія
Заява Павла Походія
klichko.org

Він також додав, що КП "Плесо" підпорядковується новому виконуючому обов'язки першого заступника голови КМДА Анатолію Голубченку. !zn

Читайте також:

Попов зізнався, що в пік рекордного снігопаду з дружиною був у Відні

Надзвичайними ситуаціями в Києві займеться чиновник, раніше звільнений за прибирання снігу

Влада порадила киянам у разі повені зібрати речі першої необхідності і не панікувати

Визначено більше півсотні місць можливого затоплення в Києві (список і карта)