Від вакцин сина Богатирьової в 2012 році померло вісім дітей

25 сiчня 21:06

В Україні немає ніякої необхідності проводити тотальну вакцинацію проти гепатиту В відразу після народження. Однак це роблять. Лікарям категорично забороняють пов'язувати смерті з вакциною, яку закуповують у сина Богатирьової.

 

У 2012 році від вакцин, які Міністерство охорони здоров'я купувало в фірми "Фармстандарт-Біолік", що належить синові міністра Раїси Богатирьової, померли вісім дітей. Про це йдеться в заяві народного депутата Андрія Сенченка ("Батьківщина").

"В моєму розпорядженні опинилися документи встановленої форми, які я сьогодні оприлюдню, що по суті підтверджують смерть дітей від вакцини. І таких смертей тільки в 2012 році було вісім", - йдеться у заяві депутата.

При цьому він зазначив, що в нього є свідчення лікарів, яким категорично не можна пов'язувати причини смерті дітей з фактом вакцинації.

Сенченко підкреслив, що вакцинацію дітей проти гепатиту В необхідно проводити в перші дні після народження тільки в тих країнах, які знаходяться в зоні ризику. Всесвітня організація охорони здоров'я не відносить Україну до таких.

"Таким чином, вакцинація в перші дні після народження повинна проводитися тільки тим дітям, мати яких була інфікована вірусом гепатиту В, і іншим дітям в зоні ризику у віці 12-14 років. Всупереч цим висновкам, рішенням міністра Богатирьової проводиться тотальна вакцинація дітей від гепатиту В у перші дні життя. Пояснення цьому одне: йде освоєння бюджету", - наголошується в заяві.

Депутат також зазначив, що за законом, у разі якщо причиною смерті є неякісна вакцина, то МОЗ зобов'язаний повернути в бюджет всі отримані кошти. Однак причину смерті встановлює відомча комісія, яку, як правило, очолює Ганна Моїсеєва, що знаходиться в прямому підпорядкуванні міністру Богатирьової.

"Зазначу ще раз, що лікарям МОЗ забороняють пов'язувати смерті дітей з вакциною, що виробляється фірмою сина Богатирьової. Таким чином, в 100 % випадків смертей комісія МОЗ встановлює іншу причину смерті, не пов'язану з вакцинацією", - говориться в заяві. !zn

Читайте також:

Смертельні вакцини сина Богатирьової заборонили після перевірки

Генпрокуратура зайнялася смертельними вакцинами сина Богатирьової

За рік Богатирьова купила ліків у підприємства сина майже на 40 мільйонів гривень